Nimic nu e interzis dacă e cu măsură, spun experții. Anunțul bombă e că ciocolată fierbinte poate fi un deliciu dietetic! Da, ați auzit bine. Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech.
„Surprinzător, poate, pentru unii, ciocolata fierbinte poate avea unele beneficii pentru sănătate. Asta bineînțeles în anumite condiții. Prima dintre ele, să alegem variantele cu peste 70% pudră de cacao și cât mai puțin zahăr. Apoi, e foarte important să o consumăm cu moderație, nu mai mult de o cană la două zile, spre exemplu”, declară nutriționistul Gianluca Mech.
Dar, totuși, în varianta comercializată intens acum, ciocolată fierbinte e o bombă calorică. Există, însă, o soluție simplă care o transformă într-un deliciu numai bun pentru dietă. Iată care!
Ingrediente: 1 cană (și, separat, încă 2 linguri) de lapte vegetal – poate fi de soia, de migdale, de cocos, 1-2 lingurițe cu vârf de pudră de cacao (în funcție de cât de tare îți place aroma), 1 linguriță de îndulcitor natural, puțin extract de vanilie, un praf de scorțișoară și cardamon
Mod de preparare: Încălzește laptele la foc mic. Între timp, amestecă pudra de cacao cu îndulcitorul și cu 2 linguri de lapte vegetal. Amestecă bine până când obții o pastă, pe care o vei încorpora apoi în laptele pus la fiert. Oprește focul înainte să înceapă să clocotească. Pune ciocolata caldă de casă într-o cană, adaugă un praf de scorțișoară și bea-o înainte de a se răci.
„În mod cumva paradoxal, cacaoa, chiar sub formă de ciocolată neagră sau ciocolată caldă, poate contribui la controlul greutății. Ne ajută să ne dozăm mai bine energia, reduce pofta de mâncare, crește senzația de sațietate și reduce inflamația din corp”, declară nutriționistul.
„Ca parte integrantă a Dietei Tisanoreica, eu am dezvoltat unele băuturi pe bază de cacao cu proteine din zer, L-Leucină, colagen, acerola, avocado și lactază. Au un conținut redus de zahăr, puține calorii și sunt bogate în proteine. Ele pot fi consumate în orice moment al zilei chiar și de cei care țin dietă”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.