Ciocolata face parte din dieta pe care dintotdeauna ţi-ai dorit-o? Acum te poţi bucura de această plăcere vinovată fără să te îngrijoreze numărul kilogramelor deoarece, potrivit specialiştilor, dacă vei consuma zilnic ciocolată, vei ajunge să mănânci mai puţin iar grăsimile vor dispărea ca prin minune.
Există însă o condiţie. Mai degrabă trei, aş adăuga: trebuie să te rezumi la ciocolata amăruie, cu minimum 70% cacao, să faci tot posibilul să nu exagerezi cu cantitatea (maximum 2 pătrăţele) şi să o consumi cu 20 de minute înainte de prânz sau cină.
Potrivit rezultatelor obţinute în urma unor studii ştiinţifice, se pare că acest mic răsfăţ înainte de masă te poate ajuta să suprimi pofta de mâncare, deci să mănânci mai puţin, şi poate chiar să accelereze metabolismul, stimulând digestia şi favorizând astfel arderea mai rapidă a grăsimilor.
Mai mult decât atât, ciocolata cu conţinut crescut de cacao poate reduce nivelul de colestrol rău din organism, prevenind astfel boli serioase, cum ar fi accidentul vascular sau infarctul, şi poate îmbunătăţi absorbţia calciului, care joacă un rol deosebit de important în sănătatea oaselor.
Un sfat important: lasă ciocolata să se topească în gură, nu o mesteca, pentru a te bucura de gustul ei minunat şi pentru a prelungi „extazul”.
Reţine, însă, că trebuie să te încadrezi în maximum 60 de calorii (cam două pătrăţele)!
Sursa: calorielab.com