Diferenţa dintre decapaj şi decolorare: cum să-ţi deschizi culoarea părului fără să-l arzi

Decapajul este o spălare a culorii, în timp ce decolorarea presupune o deschidere a nuanţei iniţiale, aceasta din urmă fiind şi mai agresivă cu firul de păr.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diferenţa dintre decapaj şi decolorare: cum să-ţi deschizi culoarea părului fără să-l arzi

Părul e alături de tine în fiecare zi. Trăieşte şi creşte odată cu tine. Este martorul evoluţiei tale. Clipă de clipă.

Azi îl coafezi, mâine îl întinzi, poimâine îl ondulezi, îi schimbi culoarea, forma, lungimea. Şi el rezistă.

De multe ori, pentru a obţine rezultatele dorite, trebuie să îţi supui coafura la tratamente mai agresive.

 

Decapajul şi decoloratul sunt două dintre ele. Decapajul este o spălare a culorii, în timp ce decolorarea presupune o deschidere a nuanţei iniţiale, aceasta din urmă fiind şi mai agresivă cu firul de păr”, ne explică stilistul Londa Professional, Bogdan Mirică. 

Indiferent de ce variantă vorbim, cel mai important lucru este ca acest proces să aibă loc într-un salon, sub supravegherea unui specialist. Doar el poate decide proporţiile de material astfel încât structura firului de păr să nu fie afectată.

Acesta este un procedeu delicat şi cel mai important este să ţinem cont de sănătatea firului de păr, adică să nu-l ardem doar de dragul de a-l avea deschis. Un mare plus, faţă de vopsea, este că doar cu ajutorul acestor tehnici putem obţine o deschidere considerabil mai mare.  

„Dacă firul nu permite o astfel de procedură, putem merge pe o variantă mult mai soft şi totodată foarte în trend pe timp de vară, când soarele ni se joacă în păr. Ombre sau o reinventare a lui, sombre, sunt încă pe val. Cu ajutorul lor se obţin jocuri de lumină în păr, fără să aibă prea multe bătăi de cap cu un păr decolorat în detrimentul sănătăţii părului lor”, adaugă specialistul.

După ce părul a trecut printr-un proces de decolorare sau decapaj, el necesită o atenţie sporită. Vei avea nevoie de o gamă specială de produse de îngrijire a părului vopsit, care să aibă şi proprietăţi de reparare a fibrei capilare. De asemenea, sunt utile şi măştile din ingrediente naturale, care favorizează regenerarea şi întărirea firului de păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News