Dormitul cu animalul de companie îți poate îmbunătăți calitatea vieții (STUDIU)

  • Publicat:
Dormitul cu animalul de companie îți poate îmbunătăți calitatea vieții (STUDIU)

Chiar dacă dormitul alături de câine sau pisică reprezintă încă un subiect controversat pentru unii, există studii care atestă că acest obicei poate aduce cu sine extrem de multe beneficii. Iată câteva dintre ele!

Reducerea stresului și anxietății

Studiile arată că intercatiunea cu animăluțul tău de companie poate reduce semnificativ stresul și anxietatea. Atingerea și îmbrățișarea unui câine/unei pisici poate stimula eliberarea de endorfine și serotonină, substanțe chimice care contribuie activ la starea de bine.

Imunitate îmbunătățită

Prezența cainilor și pisicilor influențează în mod semnificativ numărul bacteriilor care se găsesc într-o casă. Practic, expunerea la doi sau mai mulți câini sau pisici în primul an de viață poate reduce, probabilitatea unei persoane de a dezvolta alte alergii, cum ar fi la acarienii de praf, iarba albastră sau ambrozia.

Un somn mai odihnitor

Contrar percepției greșite că animalele îți pot perturba somnul, mulți proprietari susțin că dormitul alături de acestea le-a crescut simțitor calitatea somnului. Există chiar și un studiu derulat în acest sens, ale cărui rezultate arată astfel: majoritatea participanților care au dormit alături de animăluțul lor de companie au raportat o calitate mai bună a somnului, prin comparație cu cei care NU au avut animale de companie în dormitor.

Sentimentul de siguranță și apartenența

Experții au studiat amănunțit modul în care prezența unui animal de companie în pat influențează calitatea somnului la fele și au constatat că acest obicei le-a făcut să se simtă în siguranță și mai confortabile.

De asemenea, dormitul alături de câinele/pisica ta, poate consolida legătură dintre tine și animal. Acest obicei îți oferă posibilitatea de a petrece mai mult timp de calitate, ceea ce poate consolida și relația posesor-animal.

Pe de altă parte, pentru animalul tău de companie, dormitul lângă tine poate fi reconfortant și poate întări legătura și încrederea în proprietarul său.

Citește și: Câine sau pisică? Orice ai alege, un animal de companie îţi va aduce numeroase beneficii!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: