„După 40 de zile, ești la limita morții”! Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra unei diete populare

  • Publicat:
„După 40 de zile, ești la limita morții”! Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra unei diete populare

Medicul Monica Pop a făcut dezvăluiri șocante despre dieta cu apă. „După 40 de zile fără mâncare ești la limita morții”, susține specialistul care nu recomandă deloc acest tip de regim care este tot mai popular la noi în țară. 

Ce se întâmplă după 40 de zile în care bei doar apă

Monica Pop a vorbit deschis despre dieta cu apă! Riscurile sunt foarte mari, chiar dacă multe persoane nu iau în calcul aceste efecte negative. Specialistul oftalmolog nu recomandă nimănui dieta cu apă. După 40 de zile fără hrană, există anumite pericole.

În trecut, Monica Pop a vrut să slăbească, așa că a decis să nu mai mănânce nimic timp de nouă zile. Dimineața consuma o singură cafea, fără zahăr. După 9 zile, a ajuns în punctul de a face un atac cerebral.

Citiți și: Monica Pop se luptă de ani de zile cu cancerul la colon, dar nu a renunțat niciodată să lupte: „M-am tratat numai în România”

Monica Pop: „După 40 de zile, ești la limita morții”

„Am învățat la facultate și știe orice fel de medic lucrul acesta. După 40 de zile fără mâncare, ești la limita morții. Este extrem de periculos și nu este cazul ca oameni care nu provin dintr-un mediu medical să promoveze aceste ”diete”. Am trecut printr-o asemenea experiență doar că mult mai scurtă.

Mi s-a părut mie, și am avut dreptate, că aveam în plus câteva kilograme, și nu am mâncat 9 zile absolut nimic. Doar o cafea dimineața, fără zahăr. Vreau să spun că după 9 zile eram în pragul accidentului vascular”, a declarat ea pentru România TV.

Se luptă cu cancerul la colon

În 2022, Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a fost operată a cincea oară de cancer.

Am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare’ etc), în loc de a fi informați corect că e o boala foarte severă, dar tratabilă și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații pâna acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc. În afara de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării.

Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și că medicație oncologică! Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc! De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!”, a scris Monica Pop pe Facebook.

Foto: captură video

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian