După analizarea a 15.000 de femei s-a descoperit cât de periculoase pot fi ciclurile menstruale neregulate

Femeile tinere cu perioade menstruale neregulate pot avea un risc mai mare de a dezvolta cancer ovarian.
  • Publicat:
După analizarea a 15.000 de femei s-a descoperit cât de periculoase pot fi ciclurile menstruale neregulate
Femeile tinere cu perioade menstruale neregulate pot avea un risc mai mare de a dezvolta cancer ovarian.
 
Afirmaţia aparţine echipei de cercetători care au analizat într-un studiu femei de 50 de ani din California. Noua cercetare oferă drept dovezi ciclurile menstruale anormal de lungi sau lipsa periodică a ciclului menstrual, aceşti factori pot creşte riscul de cancer ovarian. De asemenea, ei au contestat ipoteza că riscul creşte progresiv odată cu un număr mai mare de ovulaţii.

„Acest studiu este cu siguranţă curios, deoarece contrazice ceea ce am crezut că ştim despre cancerul ovarian şi ovulaţia continuă”, afirmă Mitchell Maiman, ginecolog obstretician la Spitalul Universitar Staten Island din New York.

Cu toate că cancerul ovarian constituie doar 3% din toate cazurile de cancer la femei, acest tip este cauza principală a deceselor provocate de cancer. Mai puţin de jumatate din toate femeile diagnosticate cu cancer ovarian supravieţuiesc mai mult de 5 ani de la aflarae diagnosticului.

Simptomele precoce, inclusiv disconfortul abdominal şi balonarea, trec de multe ori neobservate sau sunt diagnosticate greşit ca fiind sindromul de colon iritabil. Pentru că nu există teste de screening de rutină, cele mai multe cazuri sunt diagnosticate mult prea târziu.

Vârsta este un factor de risc, mai mult de jumatate din toate cazurile de cancer ovarian sunt diagnosticate la femeile cu vârsta de 63 de ani. Ereditatea este un alt factor de risc, 10% – 15% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian au cel puţin un factor de risc genetic.

Pentru a identifica alţi factori de risc, epidemiologul Barbara Cohn, director al Institutului de Sănătate Publică, Sănătate a Copilului şi Dezvoltarea Studiilor din Oakland (California), împreună cu colegii săi, a analizat datele de la mai mult de 15.000 de femei din California, care s-au înscris într-un studiu de sarcină în 1959. Acest studiu a cautat să identifice riscurile bolii pe durata de viaţă a mamelor şi a copiilor lor.
 
Neregularitatea menstruală este definită ca o durată mai lungă de 35 de zile a ciclului menstrual. La începutul studiului, femeile, care aveau în medie 26 de ani, au declarat într-un raport de 13% că au perioade de neregularitate menstruală.

Citeşte continuarea pe Descoperă!

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce avem spasme în somn?
De ce avem spasme în somn?
Recomandări: