Durerile de mână – ce pot ascunde? Un medic român specializat în chirurgia mâinii răspunde

Artroza, dar şi loviturile pot cauza dureri ale mâinilor. Cum se stabilieşte diagnosticul? La ce medic specialist ne adresăm?
  • Publicat:
Durerile de mână - ce pot ascunde? Un medic român specializat în chirurgia mâinii răspunde
Durerile de mână - ce pot ascunde? Un medic român specializat în chirurgia mâinii răspunde, foto 123rf.com

O durere nu vine niciodată singură. Este semnalul că în organism a avut loc un traumatism ori o inflamaţie s-a instalat. De multe ori ni se întâmplă să simţim dureri în mâini, dar nu le dăm atenţie. Pot fi cauze fizice sau organice, recente sau traume mai vechi. Totuşi, de ce apar durerile de mână? Răspunde pe scurt, dr. Daniel Vîlcioiu, medic specialist ortopedie – traumatologie, supraspecializat în chirurgia mâinii, de la Spitalul Colentina.

Ce poate ascunde o durere de lungă durată a mâinii? ”Durerea poate fi interpretată diferit de fiecare persoană în parte. În funcţie de meseria practicată este posibil ca aceasa durere să fie descrisă ca un disconfort sau ca o amorţeală continuă” explică dr. Daniel Vîlcioiu.

Românii se prezintă la medic atunci când durerile sunt foarte mari, de obicei

Un alt aspect important este toleranţa la durere.”Toleranţa durerii de către diferite persoane este şi ea importantă, astfel mulţi pacienţi neglijează până în ultimul moment aceste probleme.

Cum se stabileşte diagnosticul?

”Atunci când nu există o traumă recentă, diagnosticul poate fi stabilit în urma examenului clinic fără a fi nevoie de alte investigaţii. Acest diagnostic poate fi unul ce ţine de patologia articulaţiilor sau una ce ţine de patologia tendoanelor” completează medicul.

O traumă mai veche a membrelor superioare se poate activa

Atunci când este vorba de o traumă recentă sau neglijată, durerea poate porni de la o modificare a biomecanicii articulaţiilor cum ar fi instabilitatea sau artroza. ”De preferat, toţi pacienţii ce au probleme la nivelul mâinilor ar trebui consultaţi într-un serviciu de chirurgia mâinii. Astfel un pacient cu o boală reumatoidă avansată, ce nu mai răspunde la tratamentul medicamentos sau la manevrele de recuperare medicală, va fi îndrumat către un chirurg de mână pentru a pune în discuţie o eventuală procedură chirurgicală” a încheiat dr. Vîlcioiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult