Într-un nou studiu de la Universitatea Yale s-a descoperit că adulţi iau mai în serios durerile resimţite de băieţi, decât cele ale fetelor.
Descoperirile dintr-un studiu publicat în 2014, sugerează în noile cercetări că percepem durerea băieţilor mult mai severă decât cea a fetelor când, de fapt, ele sunt la acelaşi nivel. Mai mult, se pare că femeile sunt cele care cred mai mult că durerile băieţilor sunt mai mari decât cele ale fetelor.
Într-un studiu publicat de Jurnalul de Psihologie Pediatrică, au luat parte 265 de adulţi cărora li s-a arătat un filmuleţ cu un copil, al cărui gen era greu de identificat, în timp ce se afla în biroul unui doctor care îi făcea un test de sânge din deget. După ce au urmărit filmuleţul, unui grup i s-a spus că numele copilului este Samuel, în timp ce celuilalt grup i s-a spus că numele copilului este Samantha. Mai apoi, adulţii erau întrebaţi de nivelul durerii pe care considerau că cel mic a resimţit-o.
Toţi adulţii au urmărit acelaşi filmuleţ, dar au susţinut că cel mic resimte mai puternic durerea când au crezut că este vorba de un băiat, aceste rezultate venind mai mult din partea femeilor, în timp ce bărbaţii percepeau nivelul durerii aproape asemănător atât în cazul fetelor, cât şi al băieţilor.
Autorii studiului speră să continue cercetările pentru a descoperi de apare acest comportament şi de ce durerea este percepută diferit în funcţie de subiect.