Efectul nebănuit al purtării unei măști pentru ochi în timpul somnului, potrivit specialiștilor

Dacă te-ai gândit că purtarea măștilor de ochi este inutilă, descoperă care sunt beneficiile pentru care specialiștii le recomandă.
  • Publicat:
Efectul nebănuit al purtării unei măști pentru ochi în timpul somnului, potrivit specialiștilor

Uneori poate părea incomod să o porți în fiecare noapte, dar este o soluție practică, ce îmbunătățește calitatea somnului.

Ce se întâmplă când dormi cu o mască de ochi în fiecare noapte

Purtarea unei măști de ochi te ajută să îți îmbunătățești calitatea somnului. Orele de somn au impact asupra stării generale de sănătate și asupra nivelului de productivitate din timpul zilei.

Dacă folosești o mască de ochi pentru blocarea luminii albe în timp de dormi, îi semnalezi creierului că este timpul să producă melatonină. De asemenea, este o manieră prin care îl asigură că totul în jur este sigur, calm și confortabil.

Potrivit cercetătorilor, studiul nu face decât să aducă o dovadă în plus a legăturii dintre lumină și somn. Astfel, controlul luminii poate aduce o calitate mai bună a somnului. „Lumina ambientală poate influența structura și sincronizarea somnului”, arată oamenii de știință într-un raport publicat de jurnalul Sleep.

„Acest lucru sugerează că purtarea unei măști pentru ochi în timpul somnului este un comportament eficient, economic și non-invaziv, care ar putea aduce beneficii funcției cognitive și poate duce la un impact măsurabil asupra vieții de zi cu zi”, mai spun oamenii de știință.

Beneficii multiple ale purtării măștii în timpul somnului

Te ajută să adormi mai repede

Purtarea unei măști pentru ochi poate ajuta la reducerea cantității de factori externi care afectează capacitatea de a adormi. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care suferă de sensibilitate la lumină.

Te poate menține în somn REM mai mult timp

Pe lângă faptul că te ajută să adormi mai repede și să dormi mai mult, purtarea unei măști pentru ochi poate îmbunătăți și calitatea somnului. Contribuie la creșterea timpului pe care îl petreci în somn REM (etapă importantă a somnului asociată cu mișcările rapide ale ochilor și cu visele vii).

Sprijină reducerea ridurilor

„Măștile de noapte fac o treabă bună menținând pielea în poziție în timp ce dormi. Așa că, chiar dacă există multă presiune, pielea nu se pliază pe ea însăși”, a spus dermatologul Rachel Nazarian pentru Byrdie.

Poate reduce umflarea

Umflarea ochilor poate fi cauzată de multe lucruri diferite. Printre aceștia se numără plânsul, somnul (din cauza lipsei de mișcare a pleoapelor), oboseala ochilor, deshidratarea, alergii, îmbătrânirea și chiar dieta (prea multă sare înseamnă că corpul tău reține apă).

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: