Epidemia de coronavirus din China are un efect neaşteptat: emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 25% în ultimele 3 săptămâni

Poluarea din China s-a redus cu 25% în ultimele trei săptămâni, ca urmare a epidemiei de coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Epidemia de coronavirus din China are un efect neaşteptat: emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 25% în ultimele 3 săptămâni

Ca urmare a închiderii fabricilor, uzinelor şi limitării zborurilor din China, precum şi a scăderii cererii de cărbune şi petrol şi a faptului că mulţi chinezi se află în carantină şi nu mai folosesc maşina sau transportul în comun, emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu aproape un sfert faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie NY Times. Cu toate acestea, efectul benefic este umbrit de numărul în creştere al persoanelor infectate, precum şi al deceselor cauzate de infecţia cu noul coronavirus.

Până la acest moment, în China, peste 78.000 de persoane au fost infectate şi 2.715 au decedat din cauza complicaţiilor provocate de infecţia cu COVID-19.

Datele privind emisiile de gaze cu efect de seră au fost oferite de Lauri Myllyvirta, analist în cadrul Centrului de Cercetare în domeniul Energiei şi Aerului Curat (CREA) din Finlanda.

China este cel mai mare poluator industrial din lume, iar această scădere a emisiilor de dioxid carbon este semnificativă.

„Spre comparaţie, declinul emisiilor de gaze cu efect de seră înregistrat în ultimele 3 săptămâni în China este aproximativ egal cu cantitatea de dioxid de carbon pe care statul New York o produce într-un an întreg, aproximativ 150 de milioane de tone”, a declarat Lauri Myllyvirta.

Aceste cifre ne reamintesc cât de mare este impactul dezvoltării industriale asupra mediului înconjurător. Însă cercetătorii cred că această tendinţă de scădere a emisiilor de gaze cu efect de seră din China este doar temporară şi că, mai mult, odată cu revenirea la normal a industriei, nivelul de poluare va fi chiar mai mare decât cel iniţial, pentru că fabricile vor accelera ritmul de producţie pentru a compensa pierderile înregistrate în ultima perioadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: