Este bine sau nu să țineți pâinea în frigider? Ce spun experții în siguranța alimentară

  • Publicat:
Este bine sau nu să țineți pâinea în frigider? Ce spun experții în siguranța alimentară

Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente de români. Aceasta însoțește cele mai multe preparate și este nelipsită de pe masă. Cu toate acestea, experții susțin că există o adevărată problemă când vine vorba de depozitarea acesteia.

De ce nu trebuie să păstrăm niciodată pâinea în frigider sau în pungă de plastic?

Un expert în siguranța alimentară a dezvăluit de ce nu trebuie să păstrăm pâinea în frigider chiar dacă pe timp de caniculă aceasta pare a fi o soluție bună.

Explicația? Moleculele de amidon din pâine se recristalizează foarte repede la temperaturi scăzute și fac ca pâinea să se întărească mult mai repede când este refrigerată. În plus, acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea.

Nici în pungă de plastic nu este bine să depozităm pâinea, mai ales dacă aceasta este caldă. Cu toate acestea, ar fi o soluție pentru păstrarea ei.

„Dacă aveți tendința de a parcurge pâinea încet, o opțiune mai bună este să o înghețați – aceasta menține pâinea comestibilă și previne răspândirea mucegaiului”, a precizat Sarah Taylor, expert în siguranța alimentară.

Aceasta spune că este împotriva practicii de sigilare a pâinii în ambalaje de plastic atunci când este caldă: „Dacă pâinea vine în ambalaje din plastic, poate „transpira” în medii calde, provocând formarea de umezeală în interiorul ambalajului. Ar trebui să încercați să utilizați un coș de pâine sau o pungă respirabilă pentru a evita acest lucru, dar dacă nu aveți altă opțiune, atunci depozitarea pâinii într-un dulap rece și uscat poate ajuta la încetinirea procesului”, a subliniat experta.

Citește și: Ce se întâmplă cu pâinea când se întărește: trucuri ca să o ții proaspătă mai multă vreme

Unde putem depozita pâinea, în acest caz?

Pentru a păstra pâinea cât mai mult timp, e mai util un alt truc. Cea mai bună temperatură nu e nicidecum cea din frigider, ci temperatura camerei. Puteți înveli pâinea, așadar, într-o bucată de folie alimentară sau în cutia de depozitat pâinea.

„Ar trebui să încercați să utilizați un coș de pâine sau o pungă respirabilă pentru a evita acest lucru, dar dacă nu aveți altă opțiune, atunci depozitarea pâinii într-un dulap rece și uscat poate ajuta la încetinirea procesului”, a mai încheiat experta.

Citește și: Trucul genial care menține pâinea proaspătă mai mult timp

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian