Exercitiul 1
Stai in picioare si tine capul drept. Foloseste o minge pe care sa o apesi cu ambele maini, cu miscari scurte si coturile in lateral. Poti folosi o minge medicinala, daca ai forta necesara. Mainile trebuie sa fie la nivelul pieptului, iar picioarele departate si usor indoite. Pentru inceput poti face exercitiul timp de 30 de secunde, ajungand treptat pana la un minut. Respira regulat.
Exercitiul 2
Stai cu fata la un perete, cu picioarele departate si umerii drepti. Privirea inainte. Arunca mingea spre perete si apoi prinde-o, fara a-ti misca trunchiul. Respira adanc. Efectueaza exercitiul rapid timp de 30 de secunde, apoi odihneste-te.
Exercitiul 3
Stai dreapta, cu picioarele departate, genunchii usor indoiti si spatele drept. Capul trebuie sa fie drept si privirea inainte. Foloseste doua greutati pentru maini pe care sa le ridici pornind din fata pana la nivelul umerilor, in lateral. Mainile trebuie sa formeze cu umerii o linie dreapta. Lasa apoi mainile jos, cu o miscare lenta. Pozitia de plecare a mainilor este in fata, de la nivelul la care cele doua greutati se ating. La miscarea de ridicare a mainilor inspira, iar la cea de coborare, expira.
Exercitiul 4
Cu mainile pe marginea unui scaun sau a unei banci, priveste inainte si tine spatele drept. Sustine-ti greutatea pe calcaie, coborandu-ti incet corpul, pana aproape de podea, apoi ridica-te la pozitia de la care ai plecat. Inspira cand efectuezi miscarea de coborare si expira cand te ridici. Efectueaza cateva seturi de astfel de urcari si coborari, luand scurte pauze intre seturi. Numarul de exercitii variaza in functie de nivelul tau de antrenament si de forta ta fizica. Este foarte important sa folosesti un suport fixat bine, pentru a evita accidentarile. Cel mai bine este sa alegi o banca fixata in podea.
Exercitiul 5
Efectueaza flotari stand pe genunchi. Ai grija ca mainile sa fie departate la o distanta optima, care sa iti permita sa te cobori si sa te ridici fara riscuri si fara a pune o presiune prea mare asupra coatelor, care se vor indoi cand cobori. Pastreaza-ti spatele drept pe toata durata efectuarii exercitiului. Trebuie sa te balansezi sprijinindu-te numai pe genunchi, fara a atinge podeaua cu varfurile picioarelor. Inspira cand cobori si expira cand te ridici. Fa pauze intre seturile de exercitii.
Exercitiul 6
Poti efectua flotari obisnuite dupa ce ai trecut de nivelul de incepatoare. Acest lucru inseamna ca trebuie sa ai forta necesara pentru a-ti sustine greutatea corpului in brate. De aceea este recomandat sa faci intai flotari pentru incepatori, cum sunt cele prezentate mai sus. Daca ai trecut de nivelul incepator, dar totusi nu ai prea multa incredere in forta bratelor tale, poti ruga o persoana sa iti sustina abdomenul in timp ce efectuezi flotarile. Trebuie sa tii spatele drept si mainile destul de departate, incat sa-ti permita sa te misti cat mai bine.
Articol exclusiv online