Sunt mulți români care au dureri. Acestea provoacă deseori disconfort și sunt asociate cu multe cauze care pot fi greu de înțeles fără o pregătire medicală. În următoarele rânduri, kinetoterapeutul Alexandru Ilie ne arată cum putem combate aceste dureri cu ajutorul unui exercițiu simplu!
De-a lungul timpului, mulți români au ignorat complet structura fascială, dar și durerile apărute la nivelul acesteia. Durerea poate varia în funcție de intensitate, fie că apare pe o parte sau pe alta, precum și în funcție de durată.
Unele dureri pot dispărea de la sine, însă altele pot ascunde probleme mult mai grave. Multe dintre ele ar putea proveni de la probleme de sănătate generală, afecțiuni ale nervilor, leziuni traumatice, dureri de cap și migrene, dar și din cauza problemelor de sănătate orală.
De aceea, kinetoterapeutul Alexandru Ilie vine cu o alternativă eficientă pentru toate durerile. Indiferent de vârsta pe care o aveți, un exercițiu simplu vă poate scăpa de acest disconfort. Iată ce presupune și cum se execută corect:
Citește și: Protonoterapia, tratamentul inovator de ultimă generație care oferă o șansă la viață copiilor cu cancer
„Prin urmare, unul dintre cele mai bune exerciții din punctul meu de vedere pentru a rezolva toate problemele mio-fasciale este acest tip de ridicare a brațelor împreună cu o săritură ușoară. Fiecare o poate face în funcție de cum simte.
Ca amplitudine, poți să faci la început o ușoară ridicare. Sus brațele, ridici cât poți de mult deasupra capului. Haideți împreună cu mine! Zece astfel de ridicări, ne pregătim și 1 2 3 4 5 brațele prin lateral 1, 2 3, 4, 5. Cam asta înseamnă un exercițiu care le rezolvă pe toate. Ce poți face în plus este te duci într-o trambulină mică și începi să faci același lucru, dar să ai o capacitate de desprindere față de sol mult mai mare. Toate restricțiile fasciale pe care tu le prezinți sunt, de fapt, rapid instalate, deoarece nu mai ești încărcat de gravitație, greutate, plus contact cu solul.
Este un exercițiu care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie mult mai des încurajat. Când mergem și vedem copii în parc, ei spun: Eu vreau să mă duc la trambulină. Acolo îmi place mie cel mai mult. Încă o dată, cred eu, biologia este cea care este superioară, adică ceea ce facem noi în mod intuitiv.”, a precizat acesta pe pagina lui Facebook.