Exercițiul pe care să-l faci după ce mănânci. Reduci riscul de diabet de tip 2!

Un raport publicat în Sports Medicine arată efectele pozitive pe care le are mersul pe jos după ce mănânci.
  • Publicat:
Exercițiul pe care să-l faci după ce mănânci. Reduci riscul de diabet de tip 2!

Cu siguranță ai auzit că nu este tocmai indicat să depui efort după ce ai mâncat. Află că, potrivit unui studiu recent, să faci sport după ce ai mâncat este chiar benefic pentru sănătate. Bineînțeles, nu vorbim despre un antrenament intens, pentru că poate produce crampe, balonare, disconfort, reflux, dar este vorba de mișcări ușoare care să-ți îmbunătățească starea de bine și sănătatea.

O plimbare de două-cinci minute la pas, cu bicicleta sau pur și simplu o sesiune de yoga după masă pot îmbunătăți nivelul glicemiei. Un raport publicat în Sports Medicine arată efectele pozitive pe care le are mersul pe jos după ce mănânci. Este nevoie de două-cinci minute de mers pe jos pentru a reduce apariția diabetului și îmbunătățirea glicemiei.

Exercițiile de intensitate mică pot ajuta la prevenirea creșerilor bruște ale glucozei în sânge. Nivelul glucozei în sânge poate crește după ce mănânci, iar când se întâmplă acest lucru insulina este eliminată din celule în pancreas. Astfel, organismul folosește glucoza din sânge, care reduce nivelul glicemiei, readucându-l la normal. Contracțiile musculare ajută în acest proces, spun autorii studiului, iar glucoza va crește după o oră- o oră și jumătate de când ai mâncat. Practicarea unor exerciții ușoare înainte ca această creștere să aibă loc poate preveni acest aspect.

Pentru diabetici este esențial să-și țină sub control glicemia și să evite fluctuațiile drastice ale acesteia, pentru a nu favoriza apariția complicațiilor și mai ales pentru a îmbunătăți calitatea vieții. Mai mult, toate aceste fluctuații pot crește riscul de apariție a diabetului de tip 2.

Cercetarea include analiza a șapte studii individuale în care participanților li s-a cerut să facă o scurtă plimbare sau să stea pe loc timp de două-cinci minute. Fiecare în parte a făcut asta la un interval de 20 de minute sau jumătate de oră. Fiecare dintre cele șapte studii rezultă că mersul pe jos la o intensitate mică, pentru câteva minute, oferă un nivel glicemic mai bun participanților.

Urmărește CSID.ro pe Google News