Experții nutriționiști desființează un tip de pește preferat de mulți români: „Este un gunoi!”

  • Publicat:
Experții nutriționiști desființează un tip de pește preferat de mulți români:

Batoanele de crab sunt un aliment popular, însă pot fi lipsite de proprietăți nutritive deoarece conțin adesea zahăr în cantități destul de mari, amidon, grăsime și boia roșie, colorant care să-i dea culoare.

Părerea unui nutriționist despre batoanele de crab

Deşi este un produs cunoscut sub această denumire, „batoanele de crab” nu au absolut nicio legătură cu crabul. Ba, mai mult, nici măcar cu peştele de orice natură în unele situaţii. Acestea doar imită carnea de crab, rac.

Nutriționistul Mónica Barreal, a declarat la un program de televiziune RTVE că „sunt făcute dintr-o pastă care este surimi, care nu conține crab, ci conține gunoi de pește. Are bucăți de pește, proteine ​​din ou, uleiuri vegetale precum ulei de cocos”. În plus, nutriționistul spune că nu conține multe proteine ​​din pește, ci se adaugă proteine ​​vegetale. „Nu este nimic sănătos aici”, a spus Mónica Barreal.

Conținutul de pește din surimi este, în cel mai bun caz, de aproximativ 40%, restul fiind apă, amidon, gelatină, prafuri de deshidratare, sare, aromă artificială de crab, coloranți, agenți de îngroșare,  agent de gelificare (posibil caragenan), stabilizatori (posibil sorbitol, polifosfați), avertizează specialiştii.

Carnea este fiartă, măcinată și amestecată cu diverse substanțe care îi dea consistență, apoi este modelată în forme de picioare de crab ori fructe de mare, care dacă ar fi reale, ar fi foarte scumpe.

Peștii pe care ar trebui să-i eviți atunci când gatești

Nu toți peștii de pe piață sunt atât de sănătoși pe cât ar putea părea. În acest caz, este indicat să îi evitați pe cei mai ieftini din cauza proprietăților nutriționale scăzute.

90% din ceea ce ajunge în Europa provine din râul Mekong, în Asia de Sud-Est, una dintre cele mai poluate ape și cu cea mai mare prezență a materialelor plastice din lume.

Ceva similar se întâmplă și cu bibanul. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat reducerea consumului acestui pește, care, deși are un conținut foarte scăzut de grăsimi, trăiește în Lacul Victoria din Africa. În urma analizelor efectuate, s-a depistat prezența unor urme de substanțe nocive pentru sănătate, precum pesticide și mercur.

Citește și: Peşte toxic VS peşte sănătos – Învaţă să mănânci corect!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult