Ceaiul verde obținut din frunzele plantei Camellia sinensis este folosit de către chinezi de mii și mii de ani ca un real tratament, datorită numeroaselor sale beneficii curative.
Un studiu recent, efectuat la Universitatea din Ohio, a scos la iveală următorul aspect: consumul regulat de ceai verde poate reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătăți sănătatea florei intestinale.
Cercetătorii din domeniu au evaluat sănătatea intestinală a 40 de participanți, dintre care 21 cu sindrom metabolic și 19 perfect sănătoși, după ce aceștia au consumat extract de ceai verde preț de 28 de zile. În tot acest timp, s-a constatat o scădere semnificativă a inflamației intestinale, dar și niveluri mai scăzute de zahăr din sânge la toți participanții.
Pe lângă toate acestea, ceaiul a ajutat de asemenea, la diminuarea sindromului de intestin permeabil, un simptom al bolii gastrointestinale care permite toxinelor să pătrundă-n sânge, crescând astfel inflamația din organism. Acest lucru poate crește, deopotrivă, riscul de a dezvoltă boli cronice, notează healthline.com.
Prezența inflamației în organism este responsabilă pentru apariția multor probleme de sănătate. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul verde este recomandat spre consum pentru prevenirea inflamației. Astfel, extractul de ceai verde ajută nu numai la susținerea funcțiilor digestive și la reducerea nivelului glicemic, dar și la protejarea întreg organismului împotriva stresului oxidativ.
Mai mult, ceaiul verde în esență da organismului energie și sprijină funcțiile cognitive, datorită conținutului sau ridicat de cofeină. Îmbunătățește starea de spirit, vigilența sau puterea de reacție și ajută și la concentrare sau memorie.
Un alt beneficiu important al ceaiului verde este reprezentat de faptul că ajută la scăderea riscului de cancer. Iar acest aspect se datorează conținutului ridicat de antioxidanți din plantă Camellia sinensis care protejează împotriva stresului oxidativ.
Consumul de ceai verde contribuie, nu în ultimul rând, și la protejarea creierului împotriva imbratranirii. Conținutul sau protejează neuronii și reduc riscul de instalare a demenței. În plus, poate fi consumat și pentru a reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare.
Chiar și consumul unei singure căni de ceai verde livrează organismului substanțele active necesare pentru o funcționare optimă.
Sursă: healthline.com