Extractul de mărul lupului, mai cancerigen decât fumatul

Remediile naturiste nu sunt întodeauna cea mai bună soluţie, susţin oamenii de ştiinţă. Un tratament naturist tradiţional chinezesc este asociat nu numai cu probleme renale grave, ci şi cu un risc crecut de cancer.
  • Publicat:
Extractul de mărul lupului, mai cancerigen decât fumatul

Remediile naturiste nu sunt întodeauna cea mai bună soluţie, susţin oamenii de ştiinţă. Un tratament naturist tradiţional chinezesc este asociat nu numai cu probleme renale grave, ci şi cu un risc crecut de cancer.

Acidul aristolohic, o substanţă cu potenţial cancerigen puternic, care se găseşte în mod natural în Aristolochia (planta de mărul lupului), este utilizat în numeroase tratamente naturiste din China pentru a trata diferite boli, de la artrită, acnee, ciroză, gută sau inflamaţii.

În 2001, Autoritatea de Reglementare a Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite a adresat un comunicat oficial către toţi consumatorii şi personalul din domeniul sănătăţii în care îşi exprima îngrijorarea privind administrarea suplimentelor şi produselor pe bază de acis aristolohic, ca urmare a numărului crescut de cazuri de  nefropatie, o complicaţie la nivelul rinichilor care ar fi cauzată tocmai de utilizarea acestei substanţe.

De curând însă, noi cercetări au scos la iveală că acest compus se face vinovat şi de apariţia unui anumit tip de cancer foarte agresiv, care poate depăşi ca nivel de gravitate cancerul pulmonar şi melanomul, cea mai gravă formă de cancer de piele.

Într-un raport publicat recent în jurnalul Science Traditional Medicine se arată că pacienţii cu suferinţe renale expuşi acestei substanţe s-au confruntat cu un risc crescut de malformaţii la nivel celular, premergătoare apariţiei tumorilor canceroase.

Astfel de situaţii ar putea fi uşor prevenite dacă ar exista o legislaţie mai coerentă în privinţa anumitor aşa-zise remedii  naturiste iar consumatorul ar fi prevenit de eventualele riscuri la care se expune.

Concluzia care poate fi desprinsă în urma acestor  cercetări este că tratamentele naturiste nu sunt mereu o alegere înţeleaptă, de aceea este indicat ca de fiecare dată când doriţi să mergeţi pe calea medicinei homeopate să consultaţi un medic specialist, care vă poate oferi o opinie avizată vizavi de tratamentul pe care intenţionaţi să îl urmaţi.

 

Sursa: decodedscience.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult