Nimfomania este, de fapt, o afectiune psihica, iar dorinta de gasire a implinirii din punct de vedere sexual tine si de nivelul crescut al hormonilor, sustin psihologii. „Nimfomania este o profunda insatisfactie sexuala, o frustrare permanenta.
Femeile care sufera de aceasta afectiune au simturile denaturate si rareori se simt satisfacute din punct de vedere sexual, in adevaratul sens al cuvantului”, afirma psihologul Hanibal Dumitrascu. Specialistii precizeaza ca femeile care sufera de ninfomanie au avut o deceptie de-a lungul vietii, de cele mai multe ori in copilarie. „Ninfomania apare atunci cand o femeie a fost agresata, din punct de vedere fizic, verbal si sexual, in timpul copilariei.
Mai mult, afectiunea poate aparea si in cazul femeilor care au fost refuzate de nenumarate ori de catre barbati, de cele mai multe ori in perioada adolescentei. In timp, suferinta s-a acumulat, iar faptul ca nu au vorbit despre lucrurile dureroase din trecut le-a creat la nivelul creierului dorinta de a avea raporturi sexuale cu cat mai multe persone pentru a cauta implinirea de care au nevoie si pe care nu o gasesc niciodata”, mentioneaza psihologul Claudiu Ganciu.
In cazul barbatilor, donjuanismul se manifesta la nivelul creierului prin simpla dorinta de-a avea cat mai multe femei, pentru ca mai apoi sa se poata fali cu lucru acesta, precizeaza specialistii. „Barbatii vor sa domine cat mai multe femei de-a lungul vietii.
Donjuanismul nu are la baza o trauma din copilarie. Singurul lucru care ar putea avea radacini in copilaria unui barbat este atitudinea tatalui. In cazul in care tatal are o atitudine de donjuan, atunci si baiatul la maturitate va imita atitudinea parintelui”, precizeaza psihologul Dumitrascu.
Nimfomanele nu recunosc ca au o problema
Astfel de femei nu au un aspect diferit de cele normale, ba mai mult ele sustin ca nu au nici un fel de problema. „O femeie nimfomana isi schimba mereu partenerul. Singura explicatie pe care o va da persoanelor din jur este aceea ca barbatul respectiv nu a reusit sa o satisfaca din punct de vedere sexual, iar astfel nu doreste sa isi petreaca restul vietii nesatisfacuta.
Persoanele care ar putea sa o ajute sunt prietenii sau familia. Cand o persoana isi schimba destul de des partenerii, persoanele apropiate trebuie sa isi ridice un semn de intrebare, pentru ca atitudinea lor nu este una normala.
Greutatea cade pe cei din jur pentru ca acestia trebuie sa le convinga pe astfel de femei ca au o problema si ca trebuie sa se adreseze unui specialist”, afirma psihologul Dumitrascu. Specialistii precizeaza ca aceasta afectiune nu produce durere fizica, iar singurul inconvenient este ca femeile nimfomane se simt mereu singure.