Viitoarele mămici care aşteaptă cu nerăbdare să-şi strângă în braţe bebeluşii ar trebui să solicite sfatul medicului înainte de a lua suplimentele pe bază de vitamina D. Potrivit unui centru de cercetare medicală din Germania, acestea cresc riscul ca micuţii să dezvolte alergii alimentare după venirea pe lume.
Cu toate că vitamina D este recunoscută pentru beneficiile aduse sistemului osos, pentru că protejează împotriva infecţiilor mai ales în lunile reci şi întăreşte sistemul muscular, cercetările privind asocierea cu alergiile alimentare au început încă din anii ’90.
Astfel, s-a constatat că în cele mai multe cazuri, copiii femeilor având un nivel crescut de vitamina D pe perioada sarcinii au dezvoltat, în primii 2 ani de viaţă, o sensibilitate la produsele pe bază de soia, lapte, făină de grâu, albuş de ou.
Cauza se pare că este determinată de faptul că vitamina D suprimă dezvoltarea celulelor T, limfocite cu rol imunitar, ceea ce duce la instalarea alergiilor. Prin urmare, doamnelor, nu exageraţi cu suplimentele alimentare cât sunteţi însărcinate!