Folosim sau nu beţişoare de urechi? Dr. Daniela Vrînceanu, medic ORL, explică

Când vorbim despre sănătatea auzului trebuie să evităm expunerea îndelungată la sunete înalte. Însă la fel de importantă este şi igiena urechii. Iată detalii.
  • Publicat:
Folosim sau nu beţişoare de urechi? Dr. Daniela Vrînceanu, medic ORL, explică
Folosim sau nu beţişoare de urechi? Dr Daniela Vrînceanu - medic ORL, explică foto SUUB

Cu ocazia Zilei Mondiale a Auzului, am aflat mai multe despre cum putem păstra sănătatea urechilor de la dr. Daniela Vrînceanu, medic primar ORL şi coordonatorul compartimentului ORL din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Iată câteva sfaturi pentru igiena urechii.

Spray-urile pentru urechi nu trebuie folosite sub nicio formă. Ele pulverizează diverse substanţe care ajung până la timpan. Un beţişor de ureche nu poate fi băgat până în timpan şi din această cauză acolo va rămâne un mediu umed în care se pot dezvolta ciuperci, ce vor creea o serie de probleme urechii.

Urechile trebuie să fie uscate după baie

Nu trebuie să avem urechea umedă. Dacă la duş a intrat apă în ureche, trebuie să o îndepărtăm fie cu un colţ al prosopului, fie cu beţişorul pentru ureche.

Folosim sau nu beţişoare de urechi?

Beţişorul de ureche este singurul indicat pentru igiena urechii. Nu există niciun risc să ne perforăm timpanul cu beţişorul de ureche. La modul ideal este bine ca aceste beţişoare să fie cumpărate din farmacii.

La cât timp se spală urechile?

Toaleta urechii se face la 2- 3 zile, nu spălăm în fiecare zi urechea, pentru că secreţia ceruminoasă are un rol de protecţie. O ureche care „fabrică” ceară este o ureche care funcţionează bine.

Controlaţi-vă auzul!

Dacă vi se pare că nu mai auziţi bine ori cei din jur vă semnalează că aveţi o problemă cu auzul, trebuie să mergeţi la medic, pentru a vă face un control de specialitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: