Frica de păianjeni…moştenită de la mama?

Te-ai întrebat vreodată cum s-a născut frica ta de păianjeni? De ce ţi-e defapt frică? Cum pot nişte creaturi atât de minuscule să îţi creeze o adevărată fobie?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Frica de păianjeni...moştenită de la mama?

Te-ai întrebat vreodată cum s-a născut frica ta de păianjeni? De ce ţi-e de fapt frică? Cum pot nişte creaturi atât de minuscule să îţi creeze o adevărată fobie?

Un nou studiu sugerează că fobiile nu sunt neapărat legate de vreo experienţă din copilăria ta, ci mai degrabă a părinţilor sau bunicilor tăi.

Cercetătorii au descoperit că fobiile pot fi transmise prin modificarea ADN-ului. În studiu, oamenii de ştiinţă au antrenat şoarecii să se sperie de florile de cireş, de mirosul lor mai exact. Au descoperit apoi că şi puii acestora au moştenit această frică, aceaaşi reacţie fiind observată şi la generaţiile următoare de şoareci.

Publicat în revista NeuroScience, studiul oferă o dovadă în plus procesului numit Epigenetics, creat ca să observe modificarea bruscă a unor gene în organism, având în vedere generaţiile anterioare şi fobiile lor.

Dr. Brian Dias, unul dintre cercetători, concluzioneză: „rezultatele noastre ne permit să apreciem modul în care experienţele unui părinte, chiar înainte de a concepe un copil, influenţează semnificativ atât structura cât şi funcţiile sistemului nervos al generaţiilor următoare.”

„Aceste rezultate sunt încurajatoare, deoarece sugerează că există moştenire transgeneraţională, dar este nevoie încă de multe cercetări pentru a ne asigura că aceste modificări genetice se aplică complet şi oamenilor, nu doar cobailor”, adaugă profesorul Wolk Reik.

 

Autor: Iulia Pocol

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Descoperă secretul danturii perfecte!
Descoperă secretul danturii perfecte!
Recomandări: