Greșeala pe care o faci când mănânci icre. Mihaela Bilic: Nu înecați icrele în ulei

  • Publicat:
  • Actualizat:
Greșeala pe care o faci când mănânci icre. Mihaela Bilic: Nu înecați icrele în ulei
Sursa foto: Instagram@doctorbilic

Salata de icre nu trebuie „înecată” în ulei. Rolul grăsimii este doar acela de a înmulți icrele, spune dr. Mihaela Bilic.

Potrivit medicului nutriționist, salata de icre la români este de fapt o maioneză cu mult ulei, pe modelul salatei de vinete. Și ar trebui să încercăm să evităm să mai facem această greșeală, respectiv să punem foarte mult ulei în icre, pentru că valoarea calorică este foarte mare.

Iată cum ar trebui consumate icrele, în opinia dr. Mihaela Bilic:

Nu înecați icrele în ulei, mâncați-le cu lingurița!

După modelul salatei de vinete, la români salata de icre înseamnă de fapt o maioneză cu mult ulei.

Recunosc că până acum și eu mâncam icrele la fel, frecate cu mult ulei și dacă se poate și cu adaos de griș, ca să nu fie grețoase.

Care este rolul uleiului în rețetă? Să le înmulțească!

Din 2 linguri de icre de știucă și jumătate de litru de ulei rezultă un castron de salată de icre…

Are gust de pește, dar bobițele sunt înecate în ulei, iar valoarea calorică este năucitoare.

Dacă tot vrem să ne bucurăm de calitățile nutritive ale unui produs de excepție, sfatul meu este să mâncați puțin și bun!

Indiferent că e vorba de icre negre, icre de știucă sau de somon aveți nevoie de o felie de pâine prăjită și un pic de unt.

Fiecare linguriță este o esență de gust și de sănătate ce merită savurată ca atare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Urmărește CSID.ro pe Google News