Fie că este vorba despre dureri abdominale acute legate de ciclul menstrual, fie că ne referim la dereglările hormonale, o mulţime de femei se confruntă cu probleme ginecologice. O opţiune de tratament este homeoterapia ginecologică, o metodă inovatoare care reface echilibrul organismului de dinainte de apariţia bolilor.
Bolile ginecologice au fost clasificate de către medici în trei categorii: afecţiunile inflamatorii sau infecţioase, care reprezintă o metodă de apărare a organismului uman contra bacteriilor nocive, dar care sunt totodată responsabile de apariţia unor alte afecţiuni precum vaginita, anexita sau metrita.
Cea de-a doua categorie este reprezentată de tulburările endocrine, ce pot împiedica buna desfăşurarea a principalelor funcţii ale organismului (digestia, reproducerea), iar în cele din urmă vorbim despre maladiile tumorale (preclinice/clinice, benign şi maligne).
“Cu ajutorul homeoterapiei medicii specialişti pot trata absolut toate aceste afecţiuni, deoarece tratamentele folosite se bazează pe datele ştiinţifice ale biologiei moleculare, endocrine şi imunologice. Cu alte cuvinte, se va face apel la tot istoricul medical al pacientului, ceea ce creşte şansele aplicării unui tratament corect şi eficient”, a declarat George Vasilescu, medic specializat în domeniul homeoterapiei ginecologice.
Strategia tratamentului Guna urmăreşte inducerea şi accelerarea mecanismelor de autoreglare cu scopul restaurii echilibrului imunologic şi, mai ales, a celui hormonal, amândouă afectate de patologiile ginecologice.
Medicina reglării fiziologice (Guna) ajută la recuperarea organismului utilizând combinaţii de medicamente formate din remedii homeopatice ce conţin şi molecule biologice (cum ar fi neuropeptide, hormoni şi interleukine), fapt ce duce la accelerarea procesului de restabilire în organism a echilibrului de dinaintea declanşării bolii.
Un aspect esenţial în medicina reglării fiziologice este acela că utilizează tratamente în doze mici, dar care sunt la fel de active, mai benefice şi mai sigure decât tratamentele care folosesc dozele alopate, şi nici nu implică efectele secundare ale folosirii acestora.
În urma unor cercetări ample, s-a constatat că patologiile care răspund cel mai bine la terapiile medicinii reglării fiziologice sunt cele reprezentate de bolile inflamatorii pelvine şi afecţiunile neoplazice, ce pot afecta atât calitatea vieţii, cât şi psihicului persoanei suferinde.
Guna este o procedură folosită cu success în tratarea disfuncţiilor sexuale, a dezechilibrelor hormonale şi a unor afecţiuni precum premenopauza şi menopauza, dar este la fel de eficientă şi în combaterea unor patologii mai puţin cunoscute şi mai rar întâlnite, caz în care se oferă un tratament personalizat în funcţie de istoricul medical al pacientului şi analizele riguroase efectuate.
Citește și: Cum se desfășoară un consult ginecologic