Ia-i copilului tău un câine sau o pisică – îl apără de alergii încă din uter!

Află cum ar putea un câine sau o pisică să îl protejeze pe copilul tău în fața alergiilor. Încă de când se află în uter!
  • Publicat:
Ia-i copilului tău un câine sau o pisică – îl apără de alergii încă din uter!
Ia-i copilului tău un câine sau o pisică – îl apără încă din uter!

Data viitoare când copilul tău insistă să îi cumperi un animal de companie, și mai ales un câine sau o pisică, gândește-te de două ori înainte să îl refuzi. De fapt, ai putea face o astfel de alegere încă de când micuțul este în pântecul tău și l-ar ajuta să nu mai sufere de alergii.

Noi studii, realizate în Japonia, au demonstrat că expunerea la pisici și câini – și conviețuirea cu ei în aceeași casă, în copilăria timpurie sau chiar încă de când bebelușul se află în uter –, te imunizează împotriva alergiilor pe măsură ce crești.

Au fost testați peste 65.000 de copii au fost testați. 22% dintre ei au fost expuși la animale de companie și, implicit, au suferit de mai puține alergii alimentare decât cei care nu au avut prin preajmă un câine sau o pisică.

Copiii expuși la pisici au fost mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii la soia, grâu și ouă.

Când au fost expuși la câini, copiii erau mai puțin susceptibili să manifeste alergii la nuci, ouă și lapte.

În mod surprinzător, copiii care au fost expuși la hamsteri au avut cu 0,9% mai multe șanse de a deveni alergici la nuci.

„Studiile care pun astfel de întrebări sunt cu adevărat importante, deoarece au o relevanță mare pentru viața reală, iar studiul de față a inclus un număr mare de copii”, a spus Joyce Yu, MD, alergolog pediatru și imunolog la New York-Presbyterian/Columbia University Irving Medical Center.

Știința din spatele animalelor de companie

Descoperirile recente pot fi atribuite „ipotezei igienei”, teză coordonată în 1989 de epidemiologul britanic David Strachan.

Această ipoteză susține că a fi în preajma animalelor de companie încă de când ești în uter sau în copilăria timpurie poate scădea numărul de alergii pe măsură ce copilul crește.

„Expunerea la animalele de companie încă din uter sau în timpul copilăriei timpurii modifică microbiomul sugarilor și al mamei într-un mod pozitiv, ceea ce dezvoltă apoi toleranță imună la alergeni”, a explicat Sebastian Lighvani, alergolog în cadrul Lenox Hill Hospital din New York City.

Mai multe studii anterioare au sugerat că copiii crescuți la țară, în ferme, au suferit de mai puține cazuri de alergii decât cei din zonele urbane. Sau, altfel spus, atunci când cei mici cresc într-un mediu extrem de igienic, cu expunere mică la animale de companie, ei riscă să dezvolte alergii la vârstă adultă.

Spune da animalelor de companie

Doctor Lighvani consideră că modificările produse pot fi atribuite procesului de epigenetică. Practic, structura genetică pe care o moștenim de la părinți este activată prin expunerea la mediu.

Însă, împărțirea habitatului interior cu o pisică sau un câine încă din copilărie oferă beneficii numeroase care reduce riscul apariției alergiilor alimentare.

Nu trebuie neapărat să locuiești într-o zonă rurală ca să îi oferi copilului tău șanse pe care poate tu nu ai avut-o: aceea de a învăța de la câini și pisici iubirea necondiționată, dar și imunizarea în fața alergiilor.

Citește și: Alergiile copiilor noștri: cum faci desensibilizarea împotriva alergiilor?

Citește și: Vin alergiile de sezon! Pregătește-te pentru cel mai lung sezon de alergii

Citește și: Trateaza-te cu… animale de companie!

Sursă: webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”