Identificaţi zahărul ascuns din alimente

Dacă vrei să eviţi o vreme zahărul într-o cură de detoxifiere, ai grijă la etichetele alimentelor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Identificaţi zahărul ascuns din alimente

Dacă vrei să eviţi o vreme zahărul într-o cură de detoxifiere, ai grijă la etichetele alimentelor.

Substanţele de îndulcire au cele mai diverse nume: sirop de porumb, dextroză, maltoză, fructoză, lactoză, maltodextrină, melasă, sucroză.

Pericolul este că, în cele mai multe cazuri, înlocuitorii sunt mai periculoşi decât zahărul în sine. Aceştia induc un risc crescut de boli grave. Află aici mai multe despre siropul de porumb şi efectele lui distructive asupra sănătăţii, despre cun ne afectează fructoza şi descpe cât sunt de periculoase sucurile îndulcite.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult