În ce moment al zilei e bine să faci un duș rece, de fapt. Explicația specialiștilor te va surprinde

  • Publicat:
În ce moment al zilei e bine să faci un duș rece, de fapt. Explicația specialiștilor te va surprinde

Beneficiile unui simplu duș rece sunt multiple, susțin cele mai recente studii. Sportivii sunt cei care le folosesc în mod regulat, iar ei mai apelează și la băi cu gheață. Deși poate fi greu și de privit, se pare că senzația ar trebui să rămână pe locul doi în fața beneficiilor unui duș cu apă rece.

De ce e bine să faci duș cu apă rece

Accelerarea metabolismului, protejarea sănătății mintale, reducerea nivelului de stres, ameliorarea durerilor de articulații și multe altele se numără printre beneficiile unui duș cu apă rece. Experții explică care e motivul pentru care ar trebui să faci duș cu apă rece în mod regulat.

„Când ești în apă rece, creierul tău este prea ocupat să se concentreze pe a face față senzației neplăcute. El nu se mai gândește la toate motivele pentru care ești nefericită sau stresată”, spune Majdoline Jayoushe, MD, specialist în medicină internă.

Mai mult, potrivit medicilor dermatologi, atunci când te confrunți cu o senzație de mâncărime sau cu afecțiuni ale pielii care provoacă regulat mâncărime, dușurile reci te pot ajuta să treci peste dorința de a te scărpina și îți calmează instant pielea.

Citește și: Dușul cu apă rece: beneficii uimitoare pentru sănătate și stare de spirit

Când e bine să faci dușul rece, de fapt?

Sunt anumite momente în care e bine să faci un duș rece, cum ar fi dimineața, deoarece acest lucru poate contribui simțitor la trezirea și revigorarea organismului.

De altfel, e bine să faci un duș rece după o activitate fizică intensă, acest lucru poate ajuta la reducerea durerii, dar și a inflamației musculare, iar recuperarea va fi mult mai rapidă.

Un alt moment în care poți face un duș rece este atunci când te confrunți cu o situație stresantă. Apa rece poate oferi un efect calmant și, în același timp, poate ajuta la refacerea sistemului nervos. Surprinzător, nu?

Citește și: Beneficiile dușului rece. Medic: „Suntem în situația în care oferim un șoc organismului…”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”