Incident bizar. Unui bărbat i-a “explodat” colonul din cauza unui strănut puternic

  • Publicat:
Incident bizar. Unui bărbat i-a “explodat” colonul din cauza unui strănut puternic

Un strănut puternic l-a adus pe un bărbat din Florida, Statele Unite, direct pe masa de operație. Din fericire, chiar dacă în urmă strănutului i-a explodat colonul, ieșind în afară corpului, acesta nu a pierdut mult sânge.

Cazul neobișnuit a fost publicat recent în American Journal of Medical Case Reports

Bărbatul în vârstă de 63 de ani – din Florida, Statele Unite – își savura micul dejun împreună cu soția sa la un restaurant când a avut loc bizarul incident.

Acesta fusese diagnosticat în urmă cu ceva timp cu cancer la prostată și suferise o intervenție chirurgicală abdominală. Șuturile în urma operației fuseseră scoase cu câteva ore înainte să se întâmple incidentul.

„În timp ce-și lua micul dejun, bărbatul a strănutat cu forță, apoi a tușit. Imediat a observat o senzație ‘umedă’ însoțită de durere în partea de jos a burții. Privind în jos, a văzut mai multe bucle de intestin roz ieșind din locul lui recent operat”, se spune în comunicat.

Soția bărbatului a sunat la urgențe și, din fericire, bărbatul nu a a apucat să piardă prea mult sânge.

„În Urgențe a fost chemat imediat serviciul de Urologie. Semnele vitale au fost în limite normale. S-au făcut analize de sânge preoperatorii care au ieșit neschimbate față de comparațiile recente. I s-a introdus sondă nazogastrică, iar pacientul a consimțit să primească un examen exploratoriu, laparotomie”, se arată în buletinul medical.

Intestinul eviscerat a fost plasat înapoi cu grijă în cavitatea abdominală de către trei chirurgi.

Bărbatul a fost internat timp de șase zile și i s-a recomandat o dietă normală înainte de externare.

Citește și: Ce a pățit un scoțian care s-a ținut de nas când a strănutat! Medicii nu au mai văzut niciodată așa ceva

FOTO: Shutterstock | SURSE: New York Post, American Journal of Medical Case Reports

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian