Înghețata de ciocolată SAU înghețata de vanilie? Care îngrașă mai mult, de fapt

  • Publicat:
Înghețata de ciocolată SAU înghețata de vanilie? Care îngrașă mai mult, de fapt

Un desert-vedetă al sezonului cald, înghețata este tot atât de controversată pe cât este de dorită de copii, dar și de adulți.

Înghețată de vanilie sau de ciocolată? Oricum ar fi, însă, aceste delicii rămân niște bombe calorice mai mari sau mai mici, al căror singur avantaj este faptul că au un gust irezistibil de plăcut, avertizează experții în cauză.

Înghețată de vanilie sau de ciocolată: care îngrașă mai mult?

„Mâncarea este despre mult mai mult decât calorii, zahăr și grăsimi. Cheia este moderația și echilibrul. O lingură de înghețată luată ocazional poate ajuta la gestionarea poftelor pentru dulce, ceea ce ar putea face mai ușor să rămânem la obiectivele alimentare sănătoase”, spune Dr. Chris Mohr, un consilier de fitness și nutriție din Louisville, Kentucky, la Fortune Recommends Health.

La rândul său, Keri Glassman, un nutriționist din New York și fondator al platformei Nutritious Life, a declarat pentru sursa citată că înghețata ar trebui să fie o „indulgență conștientă”. 

„Înghețata, din cauza grăsimii, este o indulgență foarte satisfăcătoare. Adică, ar trebui să puteți mânca un cornet și gata. Doar fiți atenți și nu vă „scufundați” într-o cutie de înghețată cu o lingură”, a spus ea.

Înghețata, a mai explicat Glassman, conține o substanță numită C15:0, un acid gras esențial. 

Înghețata conține un acid gras esențial

„C15:0 a fost asociat cu încetinirea vârstei noastre biologice la nivel celular. Acesta vizează mai multe căi de longevitate, ne întărește celulele împotriva degradării legate de vârstă și susține sănătatea noastră cardiacă, metabolică și hepatică pe termen lung”, a punctat nutriționista.

Astfel, având în vedere toate acestea, cât de mult contează aroma de bază a înghețatei? Nu prea mult, sunt de părere atât Mohr cât și Glassman.

„Din punct de vedere nutrițional, înghețata de ciocolată și cea de vanilie sunt relativ similare”, a spus Mohr.

„Factorii mai importanți care trebuie urmăriți sunt calitatea și ingredientele utilizate, precum și ingredientele din înghețată, cum ar fi bomboanele, caramelul și altele asemenea – care adaugă de obicei mai multe calorii, zahăr adăugat și grăsimi saturate”, a mai menționat expertul.

Deși ambele arome de înghețată sunt similare din punct de vedere nutrițional, experții au declarat pentru New York Post că au o preferință personală pentru una sau alta dintre cele două varietăți de deliciu înghețat.

„Am fost întotdeauna un tip care a preferat vanilia, dar, recent, am devenit un fan mai mare al celei de ciocolată. Acestea fiind spuse, marile sondaje au arătat că vanilia este o alegere mai populară”, a spus Mohr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”