Data viitoare când mergi „la grătar”, ar trebui să încerci marinarea cărnii cu ceva mai mult decât un sos normal. Un nou studiu arată că dacă marinezi carnea în bere poţi elimina substanţele cancerigene produse atunci când este prăjită!
Studiul publicat în American Chemical Society’s Journal of Agricultural and Food Chemisty arată că marinatul cărnii cu bere scade nivelul de hidrocarburi aromatice policiclice, substanţe care apar atunci când carnea este fiartă sau prăjită la temperaturi extrem de ridicate.
Inhalarea fumului de ţigară, de asemenea, poate să te expună la aceste substanţe cancericene, care pot avea efecte extrem de dăunătoare asupra sănătăţii!
Cercetătorii de la Universitatea din Porto au prăjit bucăţi de carne de porc marinate timp de câteva ore în trei tipuri de bere. Au descoperit apoi că berea neagră a fost cea eficientă, scăzând formarea de hidrocarburi aromatice policiclice cu aproape 53%, urmând apoi berea fără alcool şi berea normală.
În concluzie, cercetătorii ne sfătuiesc să marinăm orice tip de carne în bere, timp de cel puţin 30 de minute, înainte de a o găti!