Injecţiile cu acid hialuronic, cheia rejuvenării faciale

Produsele cosmetice de pe piaţă ne promit un aspect al pielii întinerit şi sănătos, iar dermatologii recunosc, că este un singur ingredient care chiar funţionează şi revoluţionează modul în care avem grijă de tenul nostru.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Injecţiile cu acid hialuronic, cheia rejuvenării faciale

Produsele cosmetice de pe piaţă ne promit un aspect al pielii întinerit şi sănătos, iar dermatologii recunosc, că este un singur ingredient care chiar funţionează şi revoluţionează modul în care avem grijă de tenul nostru. Acela este acidul hialuronic. Tratamentele de acest fel, nu numai că dau un aspect mai întinerit, dar sunt benefice şi pentru cei care au o piele sensibilă.

Corpurile noastre conţin aproximativ 15 grame de acid hialuronic, se găseşte în aproape fiecare parte a corpului şi are funcţii multiple. Studiile ştiinţifice arată că această substanţă îmbunătăţeşte hidratarea pielii, stimulează producţia de colagen din piele, funcţionează ca un antioxidant, menţine elasticitatea pielii, are o activitate antibacteriană şi anti-inflamatoare.

”Acidul hialuronic se regăseşte oricum natural în piele, deci sunt şanse foarte puţine să existe reacţii alergice după tratamentele faciale cu acid hialuronic. Substanţa se află în cele mai mari concentraţii în fluidele de la nivelul ochilor şi cele ale articulaţiilor. Practic, acidul hialuronic este cel mai folosit ca tratament pentru a preveni efectele îmbătrânirii, denumit de multe ori şi fântâna tinereţii. În ultimii ani, procedura a devenit o obişnuinţă pentru pacientele şi pacienţii mei, care sunt foarte atenţi cu imaginea lor ”, spune Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, chirurg estetician la Clinica Metamorphosis Center din Bucureşti.

Folosit în special pentru procedurile cosmetice, cum ar fi eliminarea imperfecţiunilor pielii şi a ridurilor, acidul hialuronic este distrus natural de către organism, de aceea procedurile de injectare trebuie să fie repetate în mod regulat.

”În funcţie de organismul pacientului, şi durata efectului injecţiei cu acid hialuronic poate varia. De principiu, se menţine un timp de 3 până la 6 luni. Procedura este una foarte simplă, nu necesită prea mult timp. Se pot injecta zonele cu riduri adânci, zona buzelor, micile depresiuni ale feţei, pomeţii sau obrajii. Această procedură este cel mai des cerută de pacientele mele care au depăşit vârsta de 40 de ani”, mai declară Dr. Silvia Stănculescu-Vasalos.

Acidul hialuronic este un ingredient esenţial folosit ca tratament de întinerire de multe celebrităţi precum: Charlie Sheen, Tommy Lee Jones şi Oprah Winfrey, care au ales Restylane, un acid hialuronic folosit în special pentru eliminarea ridurilor sau pentru a da volum buzelor.

Potrivit statisticilor anuale despre procedurile de chirurgie plastică, în 2015, au fost de 15,9 milioane de proceduri chirurgicale cosmetice minim-invazive efectuate în Statele Unite, cu o creştere de 2 la sută faţă de 2014. 

Urmărește CSID.ro pe Google News