Investigaţii medicale gratuite pentru 22.000 de români, în 2018

În 2018, un număr de 22.000 de pacienţi români au putut efectua teste medicale şi analize gratuite neincluse în asigurare de sănătate naţională.
  • Publicat:
Investigaţii medicale gratuite pentru 22.000 de români, în 2018
Investigaţii medicale gratuite pentru 22.000 de români, în 2018

Aproximativ 22.000 de oameni au beneficiat anul trecut de investigaţii medicale gratuite, necesare diagnosticării corecte şi complete a unor boli cronice. Întregul demers s-a desfăşurat în peste 200 de spitale, clinici şi laboratoare din întreaga ţară, atât din mediul privat, cât şi public, cu ajutorul Roche România.

O investiţie de peste 17 milioane de lei din partea acestei companii reprezintă bilanţul unor proiecte care au urmărit prevenirea şi diagnosticarea precoce a unor boli precum cancerul, afecţiunile neurologice, bolile infecţioase şi cele autoimune, dar şi sprijinirea educaţiei pentru sănătate din România.

Acces rapid la tramentul cancerului pentru 130 de românce

În plus, 130 de femei cu forme avansate de cancer de sân şi cancer ovarian care se aflau în imposibilitatea de a obţine la timp tratamentul de care aveau nevoie, din cauza unor întârzieri în cadrul procesului de rambursare al medicamentului, au beneficiat de acces rapid la tratament. Mai mult, 33 de pacienţi au primit tratament de ultimă generaţie, în cadrul celor 9 studii clinice derulate de această companie în Romania.

Prevenţia, diagnosticul corect şi accesul lărgit la tratament – cheile sănătăţii

“Într-o societate modernă, îngrijirile de sănătate sunt o investiţie bazată pe trei piloni principali: prevenţia, diagnosticul corect şi accesul lărgit la tratament. De aceea, eforturile noastre în sprijinul comunităţii se concentrează pe aceste direcţii. Pentru noi, comunitatea înseamnă toţi cei pe care putem să îi ajutăm cu experienţa noastră, fie că vorbim despre pacienţi, medici, autorităţi sau publicul larg”, a declarat Martine Draullette, General Manager.
Astfel, anul trecut, Roche România a susţinut 34 de proiecte de prevenţie şi educaţie medicală, în parteneriat cu asociaţii de pacienţi şi organizaţii non-guvenamentale. Aceste campanii s-au concentrat pe prevenirea şi creşterea gradului de informare cu privire la unele afecţiuni cronice grave, precum şi pe importanţa controalelor medicale periodice, măsuri care pot să ducă, pe termen lung, la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei României.

Urmărește CSID.ro pe Google News