La coada clasamentului european: românii nu caută informații online din domeniul sănătății

  • Publicat:
  • Actualizat:
La coada clasamentului european: românii nu caută informații online din domeniul sănătății
Sursa foto: Shutterstock

Doar 28% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani au căutat în 2020 informații online legate de boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății, arată un nou raport Eurostat. Spre comparație, finlandezii au căutat în proporție de 77% astfel de informații online, urmați de olandezi (76), danezi (72%) și nemți (70%).

România este, din nou, la coada clasamentului european (28%), urmată de Bulgaria (29%), Italia (35%) și Polonia (43%).

Sursa: Eurostat

Potrivit raportului Eurostat, media la nivelul Uniunii Europene este de 55%, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetățenii UE au căutat informații online legate de sănătate.

Același raport arată că ponderea persoanelor care au căutat informații online legate de domeniul sănătății a crescut în majoritatea statelor membre UE. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Cehia (41%) și Cipru (40%), urmate de Spania (34%), Irlanda și Croația (ambele cu 33%).

Ponderea românilor care au căutat în ultimii 10 ani informații legate de sănătate a crescut cu doar 9%.

Un alt aspect din raportul Eurostat relevă că 20% dintre cetățenii UE au declarat că și-au făcut online o programare la un medic generalist, 13% au accesat alte servicii de sănătate pe website-uri sau aplicații, în loc să facă o vizită în persoană la spital sau la doctor, și 11% au accesat online dosarul care conține informații referitoare la starea lor de sănătate.

Sursa: ec.europa.eu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult