Lămâia, un cocteil de bacterii?

Un studiu realizat pentru Journal of Environmental Health, care a inclus 76 de lămâi din 21 de restaurante, arată că 70% dintre acestea prezintă un număr periculos de bacterii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lămâia, un cocteil de bacterii?

Un studiu realizat pentru Journal of Environmental Health, care a inclus 76 de lămâi din 21 de restaurante, arată că 70% dintre acestea prezintă un număr periculos de bacterii.

Mostrele au fost colectate imediat după ce băuturile, apă ori sucuri, au fost aduse la masă, înainte ca persoanele care au comandat să poată bea sau atinge paharele.

Deşi originea bacteriilor nu a fost determinată de cercetători, aceştia speculează că feliile de lămâie au fost contaminate fie de angajaţi, fie de carnea crudă.

„Chiar dacă lămâile au unele proprietăţi antibacteriene, acest studiu doveşte că o multitudine de microorganisme pot să supravieţuiască în coaja şi pulpa lămâilor”, spun autorii raportului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult