Leacul uitat al bunicilor, care costă mai puţin de 1 leu. Lidia Fecioru: „Va opri pe loc procesul de infecție…”

  • Publicat:
Leacul uitat al bunicilor, care costă mai puţin de 1 leu. Lidia Fecioru:  „Va opri pe loc procesul de infecție...”

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” despre beneficiile pe care le au compresele cu apă sărată.

Potrivit acesteia, compresele cu apă sărată pot fi utilizate pentru diverse afecțiuni, inclusiv pentru inflamațiile la sâni, le genunchi sau atunci când avem febră.

Lidia Fecioru, leacul ieftin care costă mai puțin de 1 leu

„Știi că tot timpul eu spun despre compresa cu apă cu sare, adică apă sărată, practic și trebuie să o facem să fie de nouă sau 10 procente și se face foarte simplu. Trebuie să luăm 1 litru de apă, ori apă de ploaie, ori apă distilată sau o fierbem și o răcim, adică clar nu apa normală pentru că nu trebuie să aibă alte elemente în componență.

Se pune așa: la un litru de apă se pun 90 de grame de sare, asta înseamnă trei linguri rase, fără vârf, că când e cu vârf sunt deja două linguri, trei linguri rase mari de sare la un litru de apă. Se amestecă foarte-foarte bine și asta înseamnă o apă sărată de nouă procente.

Cârpițele cu care să ne punem comprese trebuie să fie curate, să n-aibă unsoare în ele, să n-aibă urme de alte chestii.

Adică un tifon pus în mai multe straturi sau o cârpiță de bumbac, dar super curată”, a punctat bioenergoterpeutul.

Remediul oprește infecția și reglează tensiunea arterială

„Se pot pune comprese la inflamații la sâni, când sunt tot felul de mastoze, de mastite, când se umflă genunchii, orice infecție interioară, apa cu sare îi va scoate temperatura de acolo, în primul rând îi va scădea temperatura locală și va opri pe loc procesul de infecție, mai spus Lidia Fecioru.

Compresele cu sare, se pare, sunt de mare ajutor și în cazul celor mici atunci când se confruntă cu diaree sau colici.

„Putem pune comprese cu sare când avem copiii cu dureri de burtică, cu diaree, colici. Toate compresele se pun ușor călduțe, niciodată reci. Le încălzim puțin și punem compresa și legăm practic, dar nu foarte strâns.

Când punem aceste comprese deasupra putem pune o bucățică de piele de oaie, sub nicio formă nu punem celofan, pungi, folii, stanioale sau orice altceva, ca să nu se opărească, că trebuie să respire locul și să vedeți ce minunăție avem la chestia asta.

Inclusiv când este tensiunea arterială foarte ridicată și nimic nu dă în jos, punem compresa pe frunte și pe ceafă și legăm. Sarea este cel mai puternic absorbant de lichide, de umiditate”, a incheiat bioenergoterapeutul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult