Mihaela Bilic a dezvăluit care este cea mai bună legumă pe care o putem consuma în fiecare zi de vară. Are o mulțime de beneficii: scade și riscul apariției cancerului și ajută împotriva razelor ultraviolete. Medicul nutriționist recomandă ca roșia să fie consumată zilnic, fiind bogată în fibre și minerale.
Pe pagina ei personală de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a venit cu o recomandare benefică pentru urmăritorii ei: roșiile. Nutriționistul a dezvăluit că acestea nu trebuie să lipsească din alimentație în sezonul cald și a precizat care sunt beneficiile lor. Conform acesteia, roșia face minuni pentru organismul uman. Leguma-fruct conține licopen, un pigment cu numeroase proprietăți pentru sănătate.
Citește și: Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe locul al doilea
Sunt mulți români care preferă combinația de roșii cu brânză pe timpul verii. De aceea, Mihaela Bilic susține că este bine să includem roșiile în alimentația de zi cu zi, iar în combinație cu brânza, cele două alimente aduc beneficii pentru sănătate.
„Roșii de vară. Nu știu ce meniu ați avut voi după Paște, dar eu nu mă pot sătura de roșii cu brânză! Roșii din astea moțate românești și caș de oaie un pic sărat… Ca să parafrazez titlul cărții mele, am mâncat, o fi păcat’? Cu roșii n-ai ce să greșești… că tot așteptăm soarele de vară! Ce faci când vrei o piele frumos bronzată? Mănânci roșii care conțin licopen, un pigment din familia carotenoizilor, cu rol de protecție împotriva razelor ultraviolete.
Ce faci când vrei să te hidratezi și să te remineralizezi cu o băutură răcoritoare și sănătoasă? Bei suc de roșii care, spre deosebire de fresh-urile din fructe, nu conține fructoză, nu îngrașă și are mult potasiu. Roșia este o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară. Are puține calorii, peste 95% apă, multe fibre și minerale”, a notat ea pe social media.
Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic/ shutterstock