În prezent ne confruntăm nu doar cu o pandemie de COVID-19, ci și cu o adevărată problemă de sănătate publică extinsă la nivel global: obezitatea, o boală cronică gravă.
În România, prevalența obezității în rândul populației generale este de 21,9%, cu cele mai ridicate procente de prevalență în segmentele de vârstă 40-59 de ani (30,1%) și 60-79 de ani (41,6%). Pandemia de COVID-19 a evidențiat în plus riscurile mai mari care sunt asociate cu obezitatea.
O companie farmaceutică extinde portofoliul produselor disponibile în România prin introducerea pe piață a unei soluții inovatoare pentru managementul greutății pe termen lung, cu date clinice de eficacitate și siguranță furnizate printr-un amplu program de cercetare clinică și cu rezultate atât în managementul greutății corporale, cât și al complicațiilor asociate.
Tratamentul cu administrare subcutanată stimulează sațietatea și scade pofta de mâncare.
Disponibil pacienților din România pe bază de prescripţie medicală, tratamentul este indicat ca adjuvant la un regim alimentar hipocaloric şi o activitate fizică crescută, pentru scădere ponderală la pacienţi.
Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică ale secolului, afectând calitatea vieții și sănătatea multor adulți, adolescenți și copii.
Obezitatea este o boală cronică însoțită de multiple comorbidități, care a atins o frecvență alarmantă. În acest an, atât Comisia Europeană cât și Organizația Mondială a Sănătății au semnalat importanța deosebită a acestei boli.
Datele statistice arată că 53% din populația europeană înregistrează probleme de control ponderal (obezitate, suprapondere). Și în România avem o situație similară, cu mai mult de unu din doi români având suprapondere sau obezitate, așa cum au relevat studiile PREDATORR și ORO.
Prevenirea obezității și îngrijirea persoanelor cu obezitate devine astfel o sarcină prioritară a sistemelor de sănătate. S-a demonstrat că prin acțiuni bine organizate de îngrijire a persoanelor cu obezitate, prin scăderea în greutate și menținerea ei pe termen lung, comorbiditățile care o însoțesc se ameliorează, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
Surse: