Medicii de peste Ocean au montat prima inimă din titan / PREMIERĂ

  • Publicat:
Medicii de peste Ocean au montat prima inimă din titan / PREMIERĂ

Un bărbat a primit pentru prima dată în istoria medicinei o inimă din titan. Pacientul, în vârstă de 58 de ani, a primit inima artificială BiVACOR la începutul acestei luni. Aceasta reprezintă o soluție temporară pentru pacienții cu afecțiuni grave, în așteptarea unui transplant de inimă, potrivit spuselor medicilor.

Inovație medicală: primul transplant cu o inimă din titan

Operația, care a durat aproape șase ore, a permis pacientului să fie eliberat de ventilație în a treia zi postoperatorie. În aceeași zi, el a putut sta pe un scaun. La a șaptea zi, pacientul a reușit să se deplaseze 150 de metri.

Nu se știe cât timp poate funcționa inima artificială în organismul uman

În ultimii 20 de ani, o singură inimă artificială a primit aprobarea organismului american pentru Alimente și Medicamente (FDA). Este vorba de inima artificială SynCardia. Dispozitivul medical este perceput ca o schimbare de paradigmă în lumea medicală.

Pentru moment NU se știe cât timp poate funcționa inima artificială în organismul uman, însă în laborator dispozitivul din titan a funcționat și funcționează neîncetat de patru ani: „Impactul la nivel mondial al unui înlocuitor mecanic pe termen lung, viabil din punct de vedere comercial, al inimii umane care cedează va fi enorm”, se arată în rezumatul studiului clinic în curs.

FOTO: Shutterstock | SURSA: The Daily Express

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu