Medicii legiști au stabilit cauza morții Dianei, fata atacată de urs la Bușteni. „Avea multiple traumatisme și răni incompatibile cu viața”

Maria Diana avea doar 19 ani.
  • Publicat:
Medicii legiști au stabilit cauza morții Dianei, fata atacată de urs la Bușteni. „Avea multiple traumatisme și răni incompatibile cu viața”

Apar detalii șocante în cazul tinerei de 19 ani, Maria Diana, atacată de un urs agresiv pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi, și aruncată apoi într-o prăpastie. Medicii legiști au stabilit cauza exactă a morții. De ce a decedat, de fapt? 

Medicii legiști au stabilit cauza morții Dianei

Zilele trecute, o tânără de 19 ani a sfârșit prin a fi sfâșiată de un urs, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi. Diana era îndrăgostită de natură și și-a dorit enorm să meargă într-o drumeție alături de iubitul ei.

A fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici

Din păcate, traseul pe munte i-a adus și moartea. Aceasta a fost atacată de urs, marți, 9 iulie, pe traseul Jepii Mici.  Iubitul tinerei a fost cel care a sunat disperat la 112, pentru a anunța că se află pe traseul Jepii Mici și că un urs a atacat-o pe tânăra de 19 ani.

„Totul s-a derulat în direct, dispecerul 112 era în telefon și tânărul striga că sunt atacați de urs și că a luat fata. A fost ceva groaznic! Ne-a spus că ursul a prins-o pe fată de un picior și o trage după el și, la un moment dat, nu a mai văzut ce a făcut cu ea. Din potecă, ursul a târât-o și a aruncat-o la 120 de metri în firul văii”, a dezvăluit șeful Salvamont Prahova.

Avea hemoragii interne

În urma necropsiei, s-a stabilit că Diana a decedat din cauza rănilor grave provocate în urma căzăturii în prăpastie. Conform medicilor, rana provocată de urs înainte ca tânăra să cadă în prăpastie, nu era atât de gravă încât să îi pună viața în pericol.

Decesul a survenit din cauza căzăturii în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime. Tânăra de 19 de ani a suferit traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne. Avea „politraumatisme și răni incompatibile cu viața”, au spus medicii, scrie Antena 3.

Citiți și: Cine este tânăra ucisă de urs în Bușteni. Tragedia a oripilat o țară întreagă

Ursul nu era turbat

Ursul care a atacat-o pe Diana nu era turbat, potrivit reprezentanților de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„Vorbim despre un exemplar cu vârste cuprinse între patru și cinci ani, care a ajuns la laboratorul DSVSA Prahova. S-au constatat că nu există leziuni. Femela nu era gestantă, nu era în lactație, iar la examenul anatomopatologic și virusologic nu s-a confirmat prezența rabiei”, susține Alexandra Bociu, președinte ANSVSA.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian