Medicul Vlad Ciurea ne spune care este alimentul adorat de români, dar care distruge creierul fără să ne dăm seama

  • Publicat:
Medicul Vlad Ciurea ne spune care este alimentul adorat de români, dar care distruge creierul fără să ne dăm seama

Alimentația joacă un rol-cheie în menținerea unui organism sănătos. Românii consumă multă mâncare procesată, de tip fast-food, însă doctorul Vlad Ciurea avertizează asupra efectelor nocive asupra creierului, în urma consumului acestor produse. 

Unul dintre cele mai consumate alimente, micii, este și cel mai nociv, datorită ingredientelor pe care le conține. Românii adoră să mănânce mici, aproape zilnic, însă experții în sănătate atenționează că acest aliment ne poate pune în pericol sănătatea.

Și deși suntem în postul Crăciunului, unii români îi consumă destul de des, fără să știe la ce se expun. Din nefericire, acest aliment nu este cea mai fericită alegere dacă ne gândim la sănătatea organismului.

Micii, adorați de toți românii, pot distruge creierul

Prezent în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este efectul pe care consumul de mici îl are asupra organismului. Conform acestuia, micii distrug creierul în timp.

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a afirmat renumitul neurochirurg, la Antena 3 CNN.

”Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.

Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate”, a mai spus doctorul în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Urmărește CSID.ro pe Google News