Mersul pe jos, unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de durerile de spate

Mersul pe jos de trei ori pe săptămână pentru a calma durerile de spate reduce aproape la jumătate riscul de reapariție a acestora, potrivit primului studiu de acest gen.
  • Publicat:
Mersul pe jos, unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de durerile de spate

Aproximativ 800 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de dureri lombare, iar șapte din zece persoane care se recuperează suferă recăderi în decurs de un an.

„Nu este nevoie să mergeți 5 sau 10 km pe jos în fiecare zi pentru a obține aceste beneficii. Cel mai important lucru de reţinut este să începeţi cu plimbări scurte, apoi să creşteţi treptat distanţa şi intensitatea pe măsură ce vă creşteţi condiţia fizică. Mersul pe jos este un exercițiu simplu, accesibil pe scară largă și cu costuri reduse, pe care aproape oricine îl poate face, indiferent de locația geografică, vârstă sau statut socio-economic”, a declarat Mark Hancock, autorul principal al studiului și profesor de fizioterapie la Universitatea Macquarie din Australia.

Mersul pe jos de trei ori pe săptămână reduce la jumătate durerile lombare

Mersul pe jos de trei ori pe săptămână reduce la jumătate durerile lombare

Studiul a constatat că mersul pe jos ar putea ajuta în mod semnificativ la problema globală a handicapului reprezentată de durerile de spate, datorită combinației sale de mișcări blânde, întărire musculară, relaxare, reducerea stresului și eliberarea de endorfine.

Potrivit sursei citate, persoanele care au mers pe jos de trei până la cinci ori pe săptămână, în medie 130 de minute pe săptămână, au rămas fără dureri aproape de două ori mai mult timp în comparație cu cei care nu au primit niciun tratament.

Făcând pași în mod regulat le-a îmbunătățit, de asemenea, si calitatea vieții, a precizat Mark Hancock.

Profesorul a adăugat: „Nu știm exact de ce mersul pe jos este atât de bun pentru a preveni durerile de spate, dar este probabil să includă combinația dintre mișcările oscilatorii ușoare, încărcarea și întărirea structurilor coloanei vertebrale și a mușchilor, relaxarea și ameliorarea stresului, precum și eliberarea de endorfine ‘de bine’. Și, bineînțeles, știm, de asemenea, că mersul pe jos vine cu multe alte beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea cardiovasculară, densitatea osoasă, greutatea sănătoasă și îmbunătățirea sănătății mentale”, potrivit The Guardian.

Exercițiile fizice sunt o cale de reducere a durerii pe termen lung

Rory Fagan, jucător de rubgy, s-a alăturat studiului în 2021, căutând ameliorare în urma unei leziuni la spate suferite jucând rugby la 20 de ani. În cei trei ani de când se plimbă de trei ori pe săptămână, a avut doar un singur episod de durere debilitantă.

„Chestia cu durerile de spate este că instinctul majorității oamenilor este să nu facă nimic, pentru că până și un pas poate trimite o zdruncinătură sau un spasm în spate. Exercițiile fizice sunt o cale de reducere a durerii pe termen lung, așa că, dacă aveți o acutizare, ar trebui să continuați să faceți tot ce puteți”, a spus el.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: