Metoda care înlocuieşte dinţii lipsă în mai puţin de o oră

Oamenii care nu mai au o dantură intactă au probleme în ceea ce priveşte masticaţia, vorbirea, aspectul estetic, dar, mai ales, sunt mai retraşi şi, mai trist, zâmbesc mult mai puţin. Indiferent de vârsta la care se produce, pierderea dinţilor este o experienţă traumatizantă şi cu consecinţe neplăcute în viitor. Însă, tehnologia din prezent oferă soluţii grozav de eficiente pentru orice situaţie.
  • Publicat:
Metoda care înlocuieşte dinţii lipsă în mai puţin de o oră

În ultimul timp, vârsta la care oamenii îşi pierd dinţii a scăzut foarte mult. Fie că este vorba despre o igienă defectuoasă sau de un accident, dinţii lipsă implică un real disconfort.

Oamenii care nu mai au o dantură intactă au probleme în ceea ce priveşte masticaţia, vorbirea, aspectul estetic, dar, mai ales, sunt mai retraşi şi, mai trist, zâmbesc mult mai puţin.

Indiferent de vârsta la care se produce, pierderea dinţilor este o experienţă traumatizantă şi cu consecinţe neplăcute în viitor. Însă, tehnologia din prezent oferă soluţii grozav de eficiente pentru orice situaţie.

Astfel că este posibil să obţii înlocuirea unui dinte lipsă în mai puţin de o oră. Specialistul în implantologie, dr Taner Chemal explică faptul că tehnologia CEREC – Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics asigură un rezultat eficient.

”Indiferent dacă pacientul optează pentru o coroană sau punte, pentru o încrustaţie sau o faţetă, blocurile ceramice uni sau multicolore se tranformă în restaurări estetice într-o singură oră”, a declarat dr. Chemal.

CEREC înseamnă peste 18 milioane de restaurări realizate în întreaga lume şi a apărut pentru prima oară în anii 80 fiind dezvoltată de profesorul W. Mormann de la Universitatea din Zurich împreună cu inginerul italian M. Bandestini. 

”Studiile pe termen lung (20 de ani) au arătat că rata de succes după 18 ani este de 86%, iar riscul de fractură după un an este de 1%, peste 90% din restaurări fiind intacte după 10 ani. Rezultatul final este imposibil de distins de dinţii naturali”, a declarat medicul dentist Chemal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult