Dacă papilele tale gustative s-ar simţi în al nouălea cer după un asemenea răsfăţ, dar vârsta şi silueta nu-ţi mai permit o evadare într-un fast-food, e timpul să-ţi prepari singură un hamburger sănătos.
Amestecă într-un bol 400 g de carne tocată slabă de mânzat, un ou bătut, un morcov ras, o lingură de muştar bio şi un căţel de usturoi tocat.
Din această compoziţie, modelează 4 hamburgeri, dă-i puţin prin făină şi pune-i la rece.
Lasă-i o oră în frigider şi apoi pune-i pe grătar 10 minute până sunt gata. O porţie are 350 de calorii şi abundă în proteine.
Consumă hamburgerul cu multă salată de sezon pentru ca fibrele din legume să absoarbă din grăsimi. Astfel, se elimină o parte din ele şi nu se mai depun în organism.
Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?