Micul dejun care dublează scăderea în greutate. Ce să mănânci la prima masă ca să slăbești rapid

Pentru a consuma mai multe proteine, mulți aleg ca la micul dejun să consume ouă, pește sau produse lactate.
  • Publicat:
Micul dejun care dublează scăderea în greutate. Ce să mănânci la prima masă ca să slăbești rapid
Foto: shutterstock

Un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de dulce, iar alimentele bogate în grăsime reduc apetitul pe timpul zilei. Pentru a consuma mai multe proteine, mulți aleg ca la micul dejun să consume ouă, pește sau produse lactate, precum brânza cottage sau iaurtul grecesc. Cu cât mănânci mai multe calorii dimineața, cu atât mănânci mai puțin pe timpul zilei și astfel dublezi scăderea în greutate.

Dintre toate mesele principale, micul dejun este cea mai importantă, dar peste jumătate dintre adulți sar peste. Acest obicei nesănătos duce la creșteri în greutate, creșterea indicelui masei corporale și obezității.

În urma unui studiu s-a descoperit că un mic dejun bogat în proteine reduce pofta de gustări și îmbunătățește calitatea dietei în rândul adulților obezi sau supraponderali. Pentru acest studiu, Dr. Heather Leidy a comparat un mic dejun bogat în proteine cu unul normal și efectele pe care le au asupra femeilor obeze sau supraponderale.

În urma consumului unui mic dejun bogat în proteine s-a redus pofta de mâncare cu 60%, iar sațietatea a crescut cu 30%. De asemenea, grelina a fost suprimată cu 20%. Grelina este un hormon produs de stomac și este responsabil cu creșterea apetitului. Nivelul grelinei crește înainte de masă, atunci când îți este foame, și revine la normal după ce mănânci.

Pentru acest studiu, un mic dejun bogat în proteine presupunea consumul de carne de vită, ouă, produse lactate și alimente vegetale, în timp ce un mic dejun normal presupunea consumul de cereale obișnuite.

Astfel, micul dejun bogat în proteine conținea 35 g proteine și arăta astfel: 40% proteine, 40% carbohidrați și 20% grăsimi.

Un mic dejun bogat în proteine are un impact major asupra a ceea ce urmează să mănânci pe timpul zilei. Aceste date sugerează că această strategie poate preveni mâncatul în exces și îmbunătățește calitatea dietei prin înlocuirea gustărilor nesănătoase cu alimente de calitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”