Pofta de dulce, cauzată de lipsa acestui mineral din organism

Dacă îţi este tot timpul poftă de ceva dulce şi durerile la menstruaţie sunt foarte puternice, e posibil să duci lipsă de magneziu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pofta de dulce, cauzată de lipsa acestui mineral din organism
Pofta de dulce ar putea fi provocată de lipsa unui mineral / Foto: Shutterstock

Dacă îţi este tot timpul poftă de ceva dulce şi durerile la menstruaţie sunt foarte puternice, e posibil să duci lipsă de magneziu.

De asemenea, constipaţia şi chiar şi anxietatea sunt simptome care ar putea apărea pe fondul unei carenţe de magneziu de care suferă aproape 70% din populaţie.

Lipsa de magneziu și pofta de dulce

Aportul zilnic corect de magneziu este de 310-320 mg pentru femei şi de 400-420 mg pentru bărbaţi. Acest mineral îndeplineşte un rol important în menţinerea unor funcţii vitale ale organismului. Cele mai bune surse sunt legumele, în special cele cu frunze verzi.

Din cauza alimentaţiei bazate pe multe produse rafinate şi foarte procesate, multe persoane se confruntă cu un deficit de magneziu. Acesta se manifestă prin tot felul de tulburări: crampe menstruale dureroase, dureri de cap, tensiune musculară, constipaţie.

Totodată, acest mineral are o influenţă puternică asupra nivelului de zahăr din sânge şi asupra sistemului nervos. Deficitul de magneziu poate duce la pofta exagerată de dulce şi la instalarea anxietăţii.

Alimente care conțin magneziu

Pentru a ameliora aceste simptome, este indicat să consumi cât mai des alimente bogate în fibre, legume verzi (varză kale, broccoli), nuci (în special migdale), alge, dovleac, fasole şi cacao.

O soluţie adjuvantă este baia cu sare Epsom (20-30 de minute, de 2-3 ori pe săptămână), care este bogată în sulfat de magneziu, ce se absoarbe foarte repede prin piele.

Chiar dacă obţinerea de substanţe nutritive este de preferat să se facă prin intermediul alimentelor, uneori se recomandă şi administrarea de suplimente.

Specialiştii recomandă în special glicinatul de magneziu (100-300 mg/zi în cazul adulţilor), care se absoarbe uşor în tractul gastrointestinal şi nu cauzează tulburări digestive.

Totuşi, nu luaţi suplimente decât la recomandarea medicului, deoarece excesul poate duce la greaţă, vărsături şi scaune diareice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: