Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an

O boală extrem de contagioasă, considerată aproape eradicată în urmă cu doar câțiva ani, își face din nou simțită prezența.
  • Publicat:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an

O boală extrem de contagioasă, considerată aproape eradicată în urmă cu doar câțiva ani, își face din nou simțită prezența. Numărul țărilor care se confruntă cu epidemii severe s-a triplat, ridicând semne de alarmă pentru specialiștii din domeniul sănătății.

Experții OMS avertizează că scăderea vaccinării și pandemia ar putea fi factori cheie care contribuie la această tendință îngrijorătoare. Lipsa imunizării creează o breșă perfectă pentru ca virusul să se răspândească, punând în pericol milioane de vieți.

Marea Britanie, declarată liberă de rujeolă în 2017, a pierdut acest statut în 2019 din cauza creșterii numărului de cazuri. După o perioadă de redresare în pandemie, țara se confruntă acum cu o urgență de sănătate publică, cu aproape 900 de cazuri înregistrate în acest an, o creștere semnificativă față de 2023.

Cea mai eficientă metodă împotriva rujeolei

În lume, anul trecut au fost 321.582 de cazuri, o creștere de 88% față de anul precedent, când s-au înregistrat 171.153 de cazuri.

Numărul total de cazuri pentru 2024 pare să fie cel puțin egal cu cel de anul trecut, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Deși simptomele bolii sunt relativ usor de identificat (febră mare, ochi roșii, tuse și o erupție cutanată), ea poate avea consecințe grave, mai ales pentru copiii mici. Citește AICI continuarea articolului pentru a afla care este cea mai eficientă metodă împotriva rujeolei.

Foto Secolo d’Italia X

Urmărește CSID.ro pe Google News