Motivele pentru care NU trebuie să faci sport machiată. Cum afectează fondul de ten pielea

  • Publicat:
Motivele pentru care NU trebuie să faci sport machiată. Cum afectează fondul de ten pielea

Unele femei sunt tentate să își aplice puțin fond de ten pe piele înainte de a merge la sală. Totuși, potrivit celui mai recent studiu, tenul ar trebui să rămână perfect curat atunci când faci sport, notează Daily Mail.

Ce se întâmplă când faci sport cu machiaj pe față?

Pielea, cel mai mare organ al corpului uman, funcționează ca un protector și barieră împotriva microbilor din mediu.

Menținerea și îmbunătățirea sănătății pielii pentru a minimiza impactul negativ al microbilor este un domeniu de studiu în creștere. Un profil sănătos al pielii poate fi definit prin nivelul de umiditate și grăsime, elasticitate, numărul de pori și distribuția sebumului.

Problemele subcutanate ale pielii pot apărea la nivelul epidermei sub formă de acnee, puncte negre, coșuri, pustule și chisturi sau noduli.

Machiajul împiedică evaporarea umidității de pe piele

O nouă cercetare scoate la iveală efectele purtării fondului de ten în timpul exercițiilor aerobice asupra pielii și porilor.

Experții au descoperit că umiditatea a crescut după efort, atât în zonele fără machiaj, cât și în cele cu machiaj. Cu toate acestea, a existat o creștere mai mare a umidității în zonele cu machiaj – ceea ce poate fi rezultatul faptului că machiajul împiedică evaporarea umidității de pe piele.

Scriind în Journal of Cosmetic Dermatology, cercetătorii au concluzionat: „Există o tendință în creștere a persoanelor care poartă produse cosmetice în timp ce practică exerciții fizice. 

Descoperirile sugerează că aplicarea fondului de ten în timpul exercițiilor aerobice poate reduce cantitatea de sebum din piele, provocând uscăciune”. 

Atunci când sebumul, celulele moarte ale pielii și alte substanțe sunt blocate în interiorul unui por, acest lucru poate duce la apariția coșurilor.
„Temperatura crescută și transpirația provocată de exercițiile fizice deschid porii, motiv pentru care aceștia pot fi blocați de particule de machiaj, ceea ce duce la erupții și la o textură neuniformă a pielii”, a încheiat Grace Day, autorul studiului.

Citește și: Fondul de ten trebuie folosit des sau ocazional? VIDEO BrulesBrocks

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian