Nu combinati alimentele la intamplare

O alimentatie sanatoasa are in vedere si modul in care sunt amestecate alimentele. Nutritionistii sunt de parere ca o imbinare defectuoasa a alimentelor din mai multe categorii ingreuneaza digestia, conduc la balonare, favorizeaza constipatia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu combinati alimentele la intamplare
Nu combinati alimentele la intamplare

O alimentatie sanatoasa are in vedere si modul in care sunt amestecate alimentele. Nutritionistii sunt de parere ca o imbinare defectuoasa a alimentelor din mai multe categorii ingreuneaza digestia, conduc la balonare, favorizeaza constipatia.

Mai mult, influienteaza greutatea corpului si chiar tulbura somnul. Timpul pe care preparatele culinare il petrec in stomac variaza de la un tip de alimente la altul. De pilda, proteinele reprezinta un mediu acid. Dintre ele fac parte carnea, branza, ouale, pestele.

Hidratii de carbon sunt un mediu bazic. Printre exemple se afla painea, cartofii, orezul, fasolea. Cand sunt asociate proteinele cu hidratii de carbon, cele doua grupe incetinesc procesul de digestie. In anumite cazuri, el nu mai dureaza 2 sau 4 ore, ci poate avea chiar si 12 ore.

 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult