Chiar dacă obezitatea încă reprezintă o ameninţarea gravă la adresa sănătăţii omenirii, specialiştii îi avertizează pe părinţi să nu devină obsedaţi de alimentaţia copiilor şi să comită greşeli fatale pentru viitorul micuţilor.
Una dintre acestea ar fi evitarea grăsimilor în primii doi ani de viaţă din considerente de evitare a excesului ponderal. Specialiştii francezi spun că precauţia exagerată stă la bază acumulărilor de
grăsime din zona abdomenului la vârstă adultă şi a dezechilibrelor leptinei, hormon care contribuie la
reglarea apetitului.
Astfel, părinţii ar trebui să ştie că fiecare înghiţitură de hrană pregăteşte organismul fragil al copilului pentru aportul complet de grăsimi, proteine şi glucide de mai târziu. Or, dacă acesta nu consumă deloc lipide, va avea probleme în a se adapta mai târziu la un regim alimentar corect, care trebuie să conţină şi grăsimi sănătoase.
Aşa că uleiurile vegetale presate la rece, untul şi smântâna pot fi oferite în cantităţi mici în piureuri şi alte preparate, fără ca silueta să aibă de suferit atât în copilărie, cât şi la maturitate.