„Nu mai mâncați pepene verde!” Care sunt cele 3 motive, potrivit experților în medicină

  • Publicat:

Pepenele verde este, fără doar și poate, vedeta fructelor de vară. Gustos, răcoros, dulce, sărac în calorii. Cam acestea sunt chestiunile pe care le știm despre pepene. Cu siguranță, însă, sunt mai multe beneficii, dar și câteva contraindicații despre care ne-a povestit nutriționistul Wasim Nazer.

„Dacă ar fi să vorbim despre beneficiile pepenelui roșu trebuie să știm că aceste este un fruct bogat în vitaminele A, B6 şi C. În plus, datorită conținutului mare de apă pe care îl conține – nu mai puțin de 95% apă, pepenele este recomandat atât celor care vor să curețe organismului, dar și celor care vor să mai scape de câteva kilograme în plus”, explică nutriționistul.

Experții recomandă să nu consumați pepene verde din aceste trei motive

Nu există pericole asociate cu pepenele verde în sine sau cu consumul său. Însă, dacă suferiți de oricare dintre următoarele afecțiuni, ar trebui să îi stopați consumul.

  1. Agenți patogeni și substanțe poluante.  Vă este foarte ușor să vă îmbolnăviți de la consumul unui pepene poluat. Așa că ar trebui să îl spălați bine înainte de a-l tăia, deoarece suprafața exterioară ar putea fi expusă la  microorganisme patogene.
  2. Sistem digestiv sensibil. Consumul excesiv al acestui fruct ar putea contribui la o tulburare de stomac (dacă suferiți deja de aceste boli).  Poate provoca diaree din cauza conținutului său ridicat de apă și fibre. Este important să moderați consumul, mai ales dacă aveți un sistem digestiv sensibil.
  3. Alergii. Poate provoca alergii însoțite de inflamație sau dificultăți de respirație. Dacă observați asta, renunțați la consumul acestui fruct. Apoi, mergeți la un medic pentru a monitoriza situația.

„Pacienții diabetici, cei care știu că au probleme cu pancreasul, pacienții diagnosticați cu pietre la rinichi, cei care au gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite pe cât posibil consumul de pepene”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.

În plus, chiar și persoanele care sunt într-o stare de sănătate optimă trebuie să evite consumul de pepene dacă la un moment dat se confruntă cu dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv.

Citeşte şi: Ficatul și rinichii, în pericol din cauza excesului de pepene. Porția corectă ca să nu te îngrași

Cine poate consuma pepene verde

Pepenele verde poate fi consumat cu încredere de pacienții cardiovasculari, oncologici, de bărbații care au probleme cu prostata. De asemenea, acest fruct conține fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când mănânci pepene roșu. Puțini știu acest lucru

SURSA: El Periodico

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: