Pe măsură ce înaintăm în vârstă, capacitatea noastră nu mai este una maximă și începe să uităm lucruri, să fim confuzi. Există o sumedenie de alimente ce vin în sprijinul memoriei noastre, dar și de băuturi. Una dintre acestea: ceaiul verde!
Este o băutură apreciată pentru potențialul sau de a îmbunătăți memoria și de a reduce ceața cerebrală datorită amestecului sau unic de compuși benefici”, explică nutriționistul Lisa Richards.
Cofeina, la fel, poate spori vigilența și puterea de concentrare/focus, promovând o mai bună capacitate cognitivă.
Mai mult, în comparație cu alte băuturi precum cafeaua, ceaiul verde NU provoacă o stare de agitație și nervozitate, ba dimpotrivă.
Ceaiul verde este, de asemenea, bogat în antioxidanți care pot proteja celulele creierului de stresul oxidativ, susținând funcția cognitivă”, explică Richards.
Polifenolii din ceaiul verde pot stimula apariția de noi neuroni și îi susțin pe cei existenți. Îmbunătățirea fluxului sanguin către creier este un alt beneficiu potențial, ajutând la îmbunătățirea memoriei și a performanței cognitive”, mai adaugă nutriționistul.
Adaugă aproximativ o linguriță de frunze de ceai verde uscate într-o ceașcă de apă fierbinte. Atenție, însă! Apă NU trebuie să fie nici prea fierbinte, căci astfel ceaiul își va pierde din proprietăți.
Lasă infuzia preț de 2-3 minute (mai mult îl va face amar). Pentru un plus de valoare, poți adăuga un strop de miere/lămâie.
Consumă cât mai mult ceai verde și optează pentru obiceiuri benefice care îți pot stimula creierul (lectură, completare de integrame, memorare de texte, etc).
Citește și: Vinul şi ceaiul verde protejează creierul contra maladiei Alzheimer